Mehedințenii au întrerupt seria negativă

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 19 Oct. 2014, 20:27 Stiri

Nou-promovata Minerul Mehedinți a obținut vineri după-amiaza al doilea succes al sezonului, după cel din runda inaugurală, când a trecut cu 2-0 de ACSVM Craiova. A urmat înfrângerea cu 2-1 de la Pandurii II Târgu Jiu, după care echipa de la Dunăre n-a mai reușit să marcheze, în jocurile cu Național Sebiș (0-0), ACSO Filiași (0-0),  Millenium Giarmata (0-1), Vulturii Lugoj (0-1) și UTA Arad (0-3). A făcut-o în două rânduri cu Minerul Motru.

Cel care a pus capăt seriei de ineficacitate a fost mijlocașul Dan Dragotescu, care, în minutul 21, executat impecabil o lovitură liberă de la 23 de metri. Peste un sfert de oră, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, după ce fundașul stânga Ionuț Schinteie a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Câte un roșu de ambele părți

Echilibrul numeric s-a restabilit în finalul primei reprize, când Laurențiu Prundeau a fost trimis mai devreme la cabine, tot în urma a două avertismente. Tehnicianul Motrului a operat în partea secundă trei schimbări, iar, în minutul 64, juniorul Mădălin Vrâncuți a avut cea mai mare ocazie a partidei, portarul Valentin Lascu intervenind salvator la șutul acestuia, din 7 metri.

Peste alte 5 minute, nou-intratul Patrian Trifu a lovit bara laterală, cu un șut în unghi, balonul a ricoșat la Vrâncuți și tânărul atacant al Motrului a înscris cu pieptul. Rezultatul final a fost stabilit în minutul 81, când centrarea lui Costinel Stanciu a fost deviată, în propria poartă, de fundașul gorjean Iulian Iclănzan.

„Am câștigat derby-ul saracilor”

Victoria a readus încrederea jucătorilor mehedințeni, care au decis să renunțe la greve și să joace restul turului, fără bani. Etapa trecută, mai mulți componenți ai lotului, în frunte cu antrenorul Cristian Boboescu, refuzaseră să facă deplasarea la Arad, din cauza restanțelor. „Am obținut această victorie datorită antrenorului, care a revenit printre noi. Deja renunțasem, dar, ulterior, am decis să terminăm turul, iar din iarnă vom vedea ce vom face. Deocamdată, mergem încrezători, chiar și fără bani. Nu mai avem nicio presiune, jucăm fotbal de plăcere”, a spus fundașul Bogdan Merluță, aflat la primul său meci în care a purtat banderola de căpitan.

Autorul primului gol speră ca echipa mehedințeană să obțină noi victorii, prin care să readucă publicul la stadion.

La meciul de vineri au asistat mai puțin de 100 de spectatori, deși vremea a fost favorabilă fotbalului. „A fost un derby, așa cum ați scris, al săracilor. Aveam o foame de victorie, de goluri, și de puncte și e bine că am pus capăt acestei serii negative. Sper să ne fi descătușat o dată cu această victorie, să câștigăm și etapa viitoare, la Turceni și lumea să revină la stadion”, a precizat Dragotescu.

Jucătorii Motrului au făcut deplasarea cu trei autoturisme!

Problemele financiare continuă și la Minerul Motru, echipă care n-a avut bani nici pentru a face deplasarea cu autocarul, la Drobeta Turnu Severin. Jucătorii au venit la meci înghesuiți în trei autoturisme și antrenorul nu știe dacă aceștia se vor prezenta la antrenamente.

Referitor la meci, Gabi Zahiu a acuzat și arbitrajul și consideră că echipa sa merita să câștige. „O primă repriză echilibrată, cu un plus totuși în favoarea gazdelor. În partea secundă am făcut trei schimbări, care au revigorat jocul nostru, și am dominat clar. Din păcate, am primit gol nemeritat. Nici cu egalul nu eram mulțumit, după cum s-a jucat. Arbitrajul a fost sub orice critică și mi-a adus aminte de vremea comunismului!. Avem în continuare grave probleme financiare. Nu ne-am antrenat în săptămâna premergătoare meciului, dar sper să pot conta pe jucători zilele viitoare”, a afirmat Zahiu.

MINERUL MEHEDINȚI  2
MINERUL MOTRU        1

Dragotescu ’22, Iclănzan ’81 – autog. / Vrâncuți ’69

Lascu – Marinaș, Merluță (cpt.), Petrache, Iordache – Ștefan – Lupu (Țuncu ’90), Stanciu (Boboescu ’86), Dragotescu, Prundeanu – Manda (Aldea ’89)
Antrenor Cristian Boboescu

Muja – Trașcă, Iclănzan, Andrițoiu, Schinteie – Hanu (Bertea ’55), Gruia, Nicoloff (cpt.), Gavrilescu (C. Laurențiu ’55) – Cernica (Trifu ’55), Vrâncuți
Antrenor Gabriel Zahiu

Cartonașe roșii: Prundeanu ’44 – Schinteie ’36
Arbitri: Andrei Mureșan (Timișoara) – Marius Alexa (Arad), Sebastian Pantea (Arad)
Stadion „Municipal” (Dr. Tr. Severin), spectatori 80

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 19 Oct. 2014, 20:27 Stiri
Pe aceeași temă