Start în fotbalul mic din Hunedoara! Returul Ligii 4 începe cu două meciuri amânate

01 Mar. 2012, 12:16 Ligi județene
Start în fotbalul mic din Hunedoara!** Returul Ligii 4 începe cu două meciuri amânate

Returul campionatului Ligii a IV-a Hunedoara va începe sâmbătă, 3 martie, cu două meciuri amânate, din cauza terenurilor impracticabile, cu CS Vulcan favorită la primul loc. Dificultățile financiare, dar și unele terenuri impracticabile par să dea mari probleme multora dintre combatante. Prima rundă din 2012 va fi marcată și de amânarea partidelor Aurul Brad-Metalul Crișcior și Minerul Aninoasa-Retezatul Râu de Mori.

Echipele din Liga a IV-a Hunedoara vor începe returul sâmbătă, 3 martie, în ciuda condițiilor meteo dificile care au sensibilizat până și FRF, forul național aprobând amânarea reluării competiției în primele trei eșaloane. Obligate să joace când cântă AJF, echipele din Liga a IV-a s-au străduit să-și achitele taxele de viză anuală și datoriile către forul județean, pentru a se putea prezenta la startul returului.

Îmbucurător este că nicio echipă nu a abondonat competiția, în ciuda dificultăților financiare cu care se confruntă majoritatea grupărilor de la acest nivel. „Cam 80 la sută dintre echipe și-au achitat vizele și toate celelalte datorii către AJF. Mai sunt unele cluburi cu restanțe de 1.300-1.400 lei, însă au promis că până mâine își vor achita datoriile”, a precizat secretarul AJF Hunedoara.

Etapa a 18-a, prima a returului, propune meciuri interesante la Călan și Crișcior, între echipe de pe locuri apropiate ale clasamentului, precum și la Petrila și Orăștie, unde vor avea loc derbiuri zonale. Lanterna roșie Victoria Călan (locul 17) joacă împotriva nou-promovatei Șoimul Băița (locul 14) și visează la prima victorie, iar Zarandul Crișcior (locul 11) se va duela cu Aurul Certej (locul 8), întâlnire încinsă prin tradiție. În derbiurile zonale, marcate de regulă de orgolii și rivalității maxime, se vor întâlni Inter Petrila (locul 12) și lidera CS Vulcan, respectiv Dacia Orăștie (locul 13) și Gloria Geoagiu (locul 10). Prima rundă din 2012 va fi marcată și de amânarea partidelor Aurul Brad-Metalul Crișcior și Minerul Aninoasa-Retezatul Râu de Mori. „La noi terenul este înghețat și e imposibil să jucăm pe el. Am obținut amânarea partidei”, a spus Grigore Verdeș, președintele clubului Aurul Brad.

„Terenurile respective au fost inspectate de reprezentanți ai arbitrilor și aceștia au certificat că suprafețele de joc nu sunt regulamentare, așa că am acceptat amânarea celor două jocuri”, a precizat Sorin Ciotlăuș.

Lidera trage la titlu, Aurul vrea Cupa

CS Vulcan, lidera Ligii a IV-a Hunedoara, are mari șanse de a continua și-n retur parcursul excelent din toamnă, când a avut un meci pierdut și un singur rezultat de egalitate. Cu șapte puncte avans față de locul secund, ocupat de Aurul Brad, trupa din Vulcan poate decide soarta campioanei județene în primele patru etape din retur. „Dacă vom trece cu bine de primele patru etape, în care jucăm trei meciuri în deplasare, avem mari șanse să ne menținem pe locul I până la final. Obiectivul nostru este câștigarea campionatului și promovarea în Liga a III-a”, a spus antrenorul Marius Szoradi.

Misiunea Vulcanului pare facilă și pentru că urmăritoarele sale au pretenții modeste. Aurul Brad nu are ca obiectiv câștigarea campionatului, iar echipa de pe locul trei, Jiul II Petroșani, ar avea drept de promovare doar dacă prima echipă ar promova în liga secundă. În returul din această primăvară se vor disputa trei etape intermediare, în 11 și 18 aprilie și în 9 mai.

Articol scris de Loredana Juglea

01 Mar. 2012, 12:16 Ligi județene
Pe aceeași temă