Sportul Chiscani a stabilit recorduri greu de egalat în Brăila

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 10:52 Ligi județene

Sâmbăta trecută, Sportul Chiscani a bifat victoria cu numărul opt în turneul play-off, însă nu una oarecare, ci una care reprezintă scorul campionatului, 17-0, în disputa cu una dintre cele mai bune formații ale acestui sezon competițional, Victoria Traian. Golgheterul Vali Durbacă a marcat de nouă ori, de asemenea un recod al Ligii a IV-a de după revoluție. Trei recorduri greu de egalat dacă ținem cont și de succesul cu 21-0 din Cupa României – faza județeană.

Practic, în meciul de la Chiscani, s-a jucat la o singură poartă. Liviu Boariu a deschis scorul în minutul 4, iar Vali Durbacă a majorat la 2-0 avantajul gazdelor în minutul 12, după o centrare perfectă a lui Mirescu. Tot Durbacă a marcat pentru 3-0 și din minutul 19 instructorul Georgel Pascu le-a impus elevilor săi să joace din două atingeri. Cu toate acestea recitalul de goluri al gazdelor a continuat, Mirescu (27), Huțu (33) și din nou Vali Durbacă și-au trecut numele pe lista marcatorilor astfel că la pauză Sportul Chiscani conducea cu 6-0.

De menționat că în primele 45 de minute formația din Chiscani a irosit alte cinci-șase ocazii de gol. După alte două reușite Vali Durbacă a dus scorul la 8-0, iar Zărnescu (60), după o acțiune personală, a înscris pentru 9-0. Claudiu Boariu a țintit bara în minutul 62, însă la următoarea acțiune de atac juniorul Marius Ion a marcat al zecelea gol al gazdelor. Vali Durbacă a reușit apoi o nouă „dublă” în doar trei minute, iar Sportul Chiscani conducea cu 12-0. Prilej pentru unul dintre spectatorii prezenți la meci să spună că echipa preferată conduce cu 2-0 la seturi.

Însă coșmarul echipei vizitatoare nu se încheiase. Sportul a continuat să atace și aproape la fiecare fază a trecut pe lângă gol. Pentru gazde au mai înscis Gigel Costache (69), M. Ion (70), V. Durbacă (71, 78), Liviu Boariu (82), astfel că Sportul Chiscani a realizat scorul campionatului, 17-0, cu Victoria Traian.

Tot în acest sezon competițional echipa lui Georgel Pascu a stabilit și scorul Cupei României – faza județeană, 21-0, în partida de pe teren propriu cu Voința Șuțești.

„Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să tratăm cu seriozitate toate meciurile care au mai rămas de disputat. Nu trebuie să ne batem joc de ocaziile pe care ni le creăm, să marcăm de fiecare dată și să încheiem acest play-off cu victorii pe linie”, a declarat instructorul Georgel Pascu la finalul partidei.

Sportul Chiscani: Ghighimoc – C. Boariu, Smeu (M. Ion 62), Dobrin, Zărnescu – L. Boariu, G. Costache, Vârlan (Milea 46), Mirescu (Pascu 46) – V. Durbacă, Huțu.

Victoria Traian: C. Ciocan – Calcan, Leocă, P. Olmazu, Turcu – Martinescu, Leu, Văsii, Caravasile – A. Ciocan, Cațaros.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 10:52 Ligi județene
Pe aceeași temă