Set la zero pentru ASU Poli în „D”, chiar și cu frâna de mână trasă

Marius ANGHEL 16 Mar. 2014, 21:32 Ligi județene

ASU Politehnica și-a continuat marșul din acest retur al Ligii a IV-a cu o nouă victorie zdrobitoare. Alb-violeții au învins-o pe Timișul Șag cu 6-0 acasă pe „Știința”, într-un joc în care în mod paradoxal echipa gazdă nu a strălucit. În ciuda scorului mare, greșelile din teren ale „dungaților” l-au nemulțumit pe tehnicianul acestora, Paul Codrea.

În ciuda vremii închise, sute de suporteri au venit din nou pe arena din centru pentru a o vedea pe Poli din „D”. Premisele pentru un scor mare erau garantate, mai ales că oaspeții au venit să joace deschis. Acest lucru poate i-a și costat. După zece minute de joc Ionaș modifica pentru prima dată tabela, profitând de respingerea slabă a lui Ciobanu la șutul lui Tulcan. Același Ionaș a stat la pândă în urma unei „libere” bătute de Gălan peste alte șapte minute și a înscris din nou. Alte trei minute, un nou gol, de această dată autor a fost fundașul Obrejan. La pauză scorul avea să fie 4-0 pentru ASU Poli în urma reușitei cu capul a celuilalt fundaș central al gazdelor, Cristi Gălan. Culmea, toate aceste goluri au venit parcă de nicăier. Ce-i adevărat, alb-violeții au mai avut ocazii bune de a marca, dar parcă greșelile Șagului au cântărit mai mult.

Partea secundă a fost destul de fadă în prima ei parte, consecință probabil a scorului mare înregistrat deja pe tabelă. Totuși, au mai intrat două „boabe” în buturile dinspre vestiare. Mai întâi a înscris Tulcan, cu capul din centrarea lui Vucea în minutul 73. Oaspeții, cu foștii alb-violeți Giurasevici și Alexandru Ionuț în echipă au avut puține ocazii deși au ieșit curajos la joc. Ultimul dintre cei doi a fost aproape de un gol de onoare în urma unei lovituri libere în minutul 81. Apoi, conturile s-au încheiat la capătul timpului regulamentar cu penalty-ul transformat de Popoviciu, în urma unui fault în careu făcut de Tutunaru la Vucea. Drept pentru care fundașul oaspeților a văzut al doilea „galben” în meci și a mers la cabine mai repede. De altfel, tot el mai devreme a stat la originea accidentării lui Alex Birău, care cu șapte minute înainte de final n-a mai putut continua jocul iar toate schimbările erau deja efectuate.

6-0 după un alt 6 și 7 la zero în primele două runde ale returului, dar, cu mai puțin de două săptămâni rămase până la întâlnirea-șoc cu CS Ghiroda, antrenorul Paul Codrea a tras un semnal de alarmă. „Sunt mulțumit de rezultat, dar de joc zic că nu ne-am exprimat azi cel mai bine, am făcut multe greșeli tehnice, cred că e cel mai slab meci al nostru de la începutul campionatului. S-a simțit lipsa de prospețime la unii jucători, lipsa de atitudine în unele momente. Am văzut și știu ce poate echipa, mult mai mult decât atâta, trec cu vederea astăzi, dar o să avem o discuție despre meciul acesta”, a declarat Paul Codrea la final.

ASU Poli ocupă locul 1 în „D” cu 55 de puncte, trei mai multe decât Ghiroda, câștigătoare runda aceasta în fața echipei din Peciu Nou (scor 3-0).

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Ilie, Rebenciuc, Popoviciu (cpt.), Ghinescu – Tulcan, Ionaș. Au mai intrat: Vucea, Neagoie, Făgețan și D. Codrea. Antrenor: Paul Codrea.

Timișul Șag: I. Ciobanu – Al. Ionuț, Situwe, Mureșan, Tutunaru – Vicea, Giurasevici, Sabău, M. Ciobanu – Grigore Mihai, Chitescu. Au mai intrat: Racoceanu, Costea, A. Roșu și Robotă. Antrenor: Adrian Ianoșev.

Citește și: Ripensia a rupt greu Tricoul. Suspans într-un derby inedit al Fabricului GALERIE FOTO

Sursa: Sport9.ro

Marius ANGHEL 16 Mar. 2014, 21:32 Ligi județene
Pe aceeași temă