Schimbări la AS SR Brașov! Maurer explică cine conduce, mai nou, clubul, care este rolul antrenorului Florin Stîngă, dar și ce așteptări are de la autoritățile locale

Marius ANGHEL 05 Apr. 2018, 12:41 Ligi județene
Schimbări la AS SR Brașov!** Maurer explică cine conduce, mai nou, clubul, care este rolul antrenorului Florin Stîngă, dar și ce așteptări are de la autoritățile locale

După o perioadă extrem de agitată, în care ședințele s-au ținut pe bandă rulantă la firma de imobiliare pe care o deține, Simon Maurer spune că americanul Bruce Snead, cel care a fost în ultimele luni CEO la Maurer Imobiliare, a fost înlocuit cu Petruț Pricop.

„Bruce Snead nu mai conduce firma. El avea un termen până în luna martie în care putea prelua controlul deplin. Cum nu s-a realizat acest lucru, am decis ca Petruț Pricop să preia conducerea. Banii care au venit până acum la echipă de la preluarea clubului au venit de la firma nostră. Conducerea clubului va fi asigurată în continuare de președintele Vasile Dochița, un om pe care-l respect foarte mult. Dochița iubește acestă echipă și aduce bani la club, el nu este plătit! Dochița va coordona activitatea clubului și am mare încredere în el. Flavius Modovan este directorul sportiv al echipei și se va ocupa de partea sportivă. Eu nu mă pot implica direct la club datorită religiei mele. Dochița și Moldovan trebuie să se ocupe de actele clubului în cel mai scurt timp”, a spus Maurer pentru Monitorul Expres.

Stîngă deține controlul la echipă

Acesta a precizat că este mulțumit de rezultatele echipei, dar a ținut să-i transmită un mesaj antrenorului Florin Stîngă. „Am mai spus că niciodată nu ne vom implica în alcătuirea echipei sau în pregătirea tehnică. Fiecare trebuie să știe ce are de făcut. Stîngă este cel care deține controlul legat de antrenamente și alcătuirea echipei, dar nu este normal ca un antrenor să se implice în negocierea contractelor jucătorilor, aici este rolul celor din conducere. Nimeni nu se va băga peste Stîngă la echipă și el știe acest lucru. Echipa beneficiază de condiții chiar de nivelul unor formații din Liga 1. Știu foarte bine ce spun pentru că vorbesc des cu Dani Coman, care cunoaște foarte bine ce se întâmplă în primul eșalon”, a spus Maurer.

Vrea o relație deschisă cu autoritățile locale

Omul de afaceri brașovean spune că are nevoie de susținerea autorităților locale în ceea ce privește bazele sportive. „Voi discuta cu reprezentanții autorităților locale despre situația stadionului. Nu cerem bani, ci doar sprijinul pentru ca să ne putem desfășura activitatea. Această echipă este a Brașovului, are o mulțime de suporteri și este normal să fim sprjiniți cu infrastructura. Sper din tot sufletul să găsim soluții pentru acestă problemă”, a încheiat Maurer, cel care ieri a plecat în Germania, urmând a reveni în țară peste două săptămâni.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ

Marius ANGHEL 05 Apr. 2018, 12:41 Ligi județene
Pe aceeași temă