Sătmărenii și-au stabilit seriile noului sezon de Liga 4

09 Jul. 2012, 12:19 Ligi județene
Sătmărenii și-au stabilit** seriile noului sezon de Liga 4

La sediul Asociației Județene de Fotbal (AJF) Satu Mare a avut loc sâmbătă Adunarea Generală, unde au participat atât delegații, cât și antrenorii echipelor care fac pare din Liga a IV-a și a V-a, respectiv antrenorii echipelor de juniori.

La sedință au fost discutate cinci puncte de pe ordinea de zi

1. Raportul Comisiei de Cenzri – venituri și cheltuieli pe anul 2011
2. Modificarea statutului AJF Satu Mare, conform cerințelor FRF
3. Stabilirea calendarului competițional 2012-2013 (Liga 4, Liga 5, juniori)
4. Alegerea reprezentanților echipelor din Liga a IV-a și Liga a V-a în Comitetul Executiv pentru ediția de campionat 2012-2013.
5. Diverse.

Raportul Comosiei de Cenzoniri a fost prezentat de Cornel Ziman. Acesta a precizat faptul că în anul 2011 au intrat în cont 273.332 lei, din care s-au chetuit 276.194 lei, ceea ce rezultă că AJF nu are nici o datorie la bănci sau la bugetele locale. De asemenea, toate echipele care au datorii la AJF au fost rugate să încerce să-și achite datoriile.

În timpul campionatului toate formațiile au primit un statut care prezintă modificările statutului AJF-ului, conform cerințelor FRF. Acest a fost votat în unanimitate și totodată a fost aprobat.

Campionatul Ligii a IV-a începe pe 12 august

Pe parcursul sedinței s-a decis ca pe 12 august să înceapă sezonul competițional pentreu Liga a IV-a care va avea două etape intermediare în 29 august, respectiv 12 septembrie, iar până în 18 noimebrie să se joace două etape din retur.

În ceea ce privește Liga a V-a, se va start sezonului competițional în 19 august și se va termina aproximativ la aceeași dată cu turul Ligii a IV-a, asta doar în cazul în care se vor înscrie cel puțin 14 echipe. Deocamdată seriile celor două ligi nu sunt complete și s-ar putea să sufere mici modificări.

Iată seriile A și B ale Ligii a IV-a

Seria A: Gama Homoroade, Dacia Medieșu Aurit, Energia Negrești-Oaș, Recolta Dorolț, Someșul Cărășeu, Cetate Ardud, Turul Micula, Talna Orașu Nou, Someșul Odoreu, AS Livada, Voința Lazuri, Voința Doba, Voința Sătmărel, nou promovata Victoria Apa, Unirea Păulești și Sportul Botiz.

Seria B: Victoria Carei, Olimpia Căuaș, Someșul Oar, Unirea Tășnad, Frohlich Foieni, Schwaben Cămin, Real Andrid, Viitorul Vetiș, Stăruința Berveni, Fortuna Căpleni, Victoria Petrești, Kneho Urziceni, Voința Babța, Gloria Moftinu Mare, Unirea Pișcolt și Crasna Moftinu Mic, echipa nou promovată.

Liga a V-a

Seria A: Băile Termale Acâș, Vulturii Santău, Recolta Sanislău, Chesi Hodod, Speranța Bogdand, Dacia Supur, Victoria Tiream, Stil Tășnad, Schamagosch Ciumești, AS Ghenci, Olimpia Domănești, Luceafărul Decebal, AS Scărișoara și noile înscrise Crasna Craidorolț și Platanul Marna.

Seria B: Ugocea Porumbești, Unirea Bercu, Recolța Dara, Înfrățirea Tarna Mare, Speranța Halmeu, Vulturii Agriș, FC Certeze, Venus Dumbrava, Forestiera Bixad, Gloria Valea Vinului, Șoimii Mădăras, Atletic Satu Mare, Arsenal Vetiș și noile înscrise Știința Beltiug și Prietenia Crucișor.

Programul etapelor va fi tras la sorți în data de 16 iulie de către membrii Comitetului Executiv, din care fac parte din partea Ligii a IV-a Florin Mulcuțan (Olimpia Căuaș), Augustin Pop (Someșul Odoreu), Arpad Toth (Victoria Petrești), Alexandru Vincze (Recolta Dorolț) și din Liga a V-a Pavel Nagy (Stil Tășnad) și Vasile Zah (Venus Dumbrava). De asemenea juniorii născuți în anul 1993 vor putea juca până la finalul anului calendaristic și cadeții din 1991 vor putea evolua până la finalul campionatului.

La punctul diverse s-a votat că în cazul în care o echipă nu se prezintă la meci să plătească o amendă echivalentă cu baremul de arbitraj, astfel echipa din Liga a IV-a care nu se prezintă va fi penalizată cu 600 de lei, iar formația din Liga a V-a 400 de lei.

Articol scris de Veronica Hodas

09 Jul. 2012, 12:19 Ligi județene
Pe aceeași temă