Prima sincopă pentru ASU Poli. Trupa lui Codrea s-a încurcat de Timișul Șag

Autori: Cornel Biholari, Marius ANGHEL Publicat: 21 Sep. 2014, 11:59 Actualizat: 21 Sep. 2014, 12:00 Ligi județene
Prima sincopă pentru ASU Poli.  Trupa lui Codrea s-a încurcat de Timișul Șag

Liderul alb-violet s-a împiedicat atunci când toată lumea se aștepta mai puțin. După ce a trecut de fruntașele Ghiroda, „Ripi” sau Dumbrăvița, ASU Poli nu a reușit să înscrie împotriva Timișului Șag, formație care și-a betonat apărarea. Iorgovan și Tulcan au irosit șanse bune de a înscrie în prima repriză pentru ca în partea secundă elevii lui Codrea să nu mai găsească soluția salvatoare nici când a avut un om în plus pe teren. 0-0 și campionatul se joacă.

Oaspeții nu au început chiar la cutie, drept dovadă C. Costea a amenințat primul echilibrul, dar acesta s-a menținut până la final. Suporterii aveau să privească cu jind la echipa de la „Lajos” care înscria goluri pe teren mic echipată în alb-violetul cu nr. 12 al celor de la ASU.

Timișorenii au dominat uneori copios în prima parte. Ilie, Vucea, Iorgovan și Tulcan nu au reușit însă să spargă gheața în acest joc. Sergiu Iorgovan și-a trecut în cont două ratări mari, un șut peste poartă din poziție centrală în minutul 18, dar și cea mai mare ocazie de gol a meciului – șut în bara transversală din câțiva metri în minutul 33. Tulcan a reluat opt minute pe lângă vinclu iar cu șase minute înainte de finalul primei părți a avut un gol anulat pe motiv de offside, o fază de analizat cu „fanta de lumină”.

Ritmul gazdelor a scăzut oarecum în repriza a doua. Mai mult, unul dintre foștii divizionari A ai oaspeților, Leo Chitescu, a reluat periculos la doar un minut de la intrarea pe teren. În rest, cuplul Situwe-Goia, cum probabil puține echipe de C pot alinia, a fost de netrecut. Nici eliminarea fostului alb-violet Giurasevici pentru o intrare mai tare la Ghinescu nu a adus declicul (min. 67). Tot Șagul putea să ofere cu adevărat o mare surpriză, dacă Iapă cadra mai bine ocazia aproape singur cu Burtic din minutul 77. ASU Poli a dominat finalul, dar nu foarte convingător. Aceeași fundași oaspeți au fost de vină pentru asta. Iorgovan a reluat puternic în minutul 85, dar doar în brațele lui Boșca. Portarul care a apărat anul trecut în fața alb-violeților pentru Gătaia a respins și încercarea lui Popoviciu din ultimul minut regulamentar. Tragerile de timp l-au determinat pe arbitrul Ciev să prelungească bine partida, dar strădaniile gazdelor au fost în van.

VEZI pe Sport9 o GALERIE FOTO de la meci

ASU Poli suferă prima piedică după șapte victorii consecutive. Ripensia și Mașloc sunt marile beneficiare ale etapei, s-au apropiat la două, respectiv trei puncte de lider. În schimb, Dumbrăvița a căzut pe 4 după eșecul lăsat cu scandal la Orțișoara.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Feraru, Gălan, Obrejan, Damian – Ilie (52 Ghinescu), D. Codrea (53 Popoviciu), Naidin (cpt.), Vucea (63 Ionaș) – Iorgovan, Tulcan (76 Rus). Antrenor: Paul Codrea.

CS Timișul Șag: Boșca – Indic (64 Mincu), Situwe, Goia, B. Costea (55 Foldi) – C. Costea (59 Iapă), Grigore (cpt.), Giurasevici, Munteanu (60 Chitescu), Seculin – Ciobanu. Antrenor: Adrian Ianoșev.

Paul Codrea: „Se mai întâmplă”. Ianoșev: „Ne-au desconsiderat”

Autori: Cornel Biholari, Marius ANGHEL Publicat: 21 Sep. 2014, 11:59 Actualizat: 21 Sep. 2014, 12:00 Ligi județene
Pe aceeași temă