Plimob Sighetu Marmației s-a impus la limită în finală și a devenit campioană

15 Jun. 2012, 14:43 Ligi județene
Plimob Sighetu Marmației** s-a impus la limită în finală și a devenit campioană

Plimob Sighetu Marmatiei este campioana Maramuresului, echipa antrenata de Nelutu Hotea impunandu-se in finala Ligii a patra in fata echipei Spicul Ardusat gratie golului inscris de Emil Dancus in minutul 73. Castigatoarea seriei Nord va intalni castigatoarea judetului Salaj, Flacara Halmasd, in meciul de baraj pentru Liga a treia. Partida se va disputa miercuri, 20 iunie, in Satu Mare.

A fost nevoie de peste 70 de minute pentru ca scorul sa fie deschis in finala Ligii a patra din Maramures, o finala disputata intre echipa care a detinut suprematia in seria Sud, Spicul Ardusat, si gruparea care a dominat Nordul, Plimob Sighetu Marmatiei.

„Echilibrata a fost aceasta finala, au fost ocazii si de o parte, si de alta, ceea ce nu a fost o surpriza neaparat pentru ca ambele echipe au jucat bine. Am avut un public minunat si ma bucur ca au inteles toti intr-un final linia pe care noi o impunem, cea de Fair Play. Sunt multumit de ceea ce am vazut. A fost frumos si mi-a placut ca si cei din Ardusat au avut de partea lor spectatori minunati. Au avut ocazii, s-au razbunat: nu-i o surpriza, asa se intampla in fotbal. S-a demonstrat si cu acest prilej. Important este ca, la final, jucatorii de la cele doua echipe si-au strans mana, meritand felicitari si invinsii, dar si invingatorii”, a declarat pentru eMaramures Cristian Balaj, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Maramures.

„Noi am castigat seria Nord destul de detasat, seria Sud a fost putin mai disputata. Eu consider ca cele mai bune echipe s-au intalnit in aceasta finala. A fost un joc foarte disputat. Vreau sa-mi felicit baietii pentru efortul depus, dar vreau sa felicit si adversarii, care au jucat foarte bine. Probabil am avut in favoarea noastra in acest meci tineretea, o dorinta mai mare de victorie si incercam sa aducem Sighetului o echipa in esalon superior, in Liga a treia”, a spus Nelutu Hotea, antrenorul echipei sighetene.

„Demult am asteptat acest moment, suntem foarte bucurosi ca am reusit aceasta performanta. Sa speram ca vom trece si de al doilea baraj pentru ca ne dorim foarte mult sa jucam in Liga a treia”
, a declarat Cristian Layis, jucator la echipa sigheteana.

Dupa ce au castigat cu 10 partida cu Spicul, cei de la Plimob vor intalni in meciul de baraj pentru promovarea in Liga a treia Flacara Halmasd, campioana Salajului. Facand referire la partida care va urma in 20 iunie pentru echipa maramureseana, Cristian Balaj a mentionat: „Eu sunt convins ca va merge in Liga a treia, cu o anumita sustinere din partea celor care au fost alaturi de echipa. Eu spun ca oamenii din Sighet merita sa aiba o echipa de Liga a treia. daca noi, in Baia Mare, avem o echipa in Liga a doua, ar fi frumos ca cea din Sighet sa fie una satelit, la care jucatorii tineri sa joace si sa evolueze mai departe. Ar putea exista o astfel de colaborare. Cert este ca doar lucrand corect, cum o fac cei de la Plimob, pentru ca au castigat si competitia de la juniori, doar asa poti avea rezultate”.

„Din cate m-am informat s-ar putea campionatul Salajului sa fie sub cel al Maramuresului. Consider ca avem sanse reale”, a adaugat antrenorul echipei Plimob.

Spicul Ardusat – Plimob Sighetu Marmatiei 0-1 (0-0)
Stadionul „Viorel Mateianu”, Baia Mare
Golul a fost inscris de Emil Dancus in min. 73;
Au arbitrat: Marius Barbus – Marius Maghear si Ionut Sava; rezerva: Daniel Gheighis;
Cartonase galbene: Cuc si Boga – Stan, Dunca, Baias, Al. Novoselenski;

Spicul Ardusat: Hicea – Villand, Muresan, Boga, Danciu (min. 64, Rus), Darabus, Rusu (capitan; min. 85, Valean), Asaujan, Buciuman, Cuc (min. 90+2, Boldijar), Costraba. Rezerve neutilizate: Miclaus, Pataki, Fodor, Maghiar. Antrenor: Cristian Costraba;

Plimob Sighetu Marmatiei:
Mocian – Pop, Al. Novoselenski, Dancus, Dunca, Bogdan, Baias (capitan), Tiplea, Layis, Stan (min. 88, Dumitru), R. Novoselenski (min.85, Cvasciuc). Rezerve neutilizate: Cicioc, Ciohan, R. Hotea, A. Hotea, Risco. Antrenor: Nelutu Hotea.

Meciul dintre Spicul Ardusat si Pimob Sighetu Marmatiei din finala Ligii a patra de fotbal va fi transmis in reluare sambata, 16 iunie, incepand cu ora 12.00, la televiziunea eMaramures. De asemenea, declaratii si imagini vestiarul campioanei judetului Maramures veti putea urmari luni, 18 iunie, in cadrul emisiunii „Minutul de Aur” (de la ora 20.25).

Sursa: eMaramureș

15 Jun. 2012, 14:43 Ligi județene
Pe aceeași temă