Patronul bătăuș al unei echipe din Vâlcea a dat declarații false la Comisie: a acuzat un adversar că s-a bătut cu polițiștii. Mincinosul promitea bani jucătorilor adverși care luau roșu

Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea analizează evenimentele petrecute la ultima etapă de Superligă, la meciul Cavalerul Trac Cernișoara – Posada Perișani, scor 1-0,  unde fotbalistul echipei oaspete, Ștefan Răcăreanu, a fost pălmuit de către Robert Dican (foto principal), patronul formației locale.

Antrenorul echipei Posada Perișani, Dumitru Teleșpan (foto mic), fostul jucător al Chimiei a luat foc după ultima ședință a Comisiei de Disciplină a AJF Vâlcea, la care a fost prezent și patronul de la Cernișoara, Robert Dican.

„Patronul de la Cernișoara, Robert Dican, s-a dus la pauză și l-a lovit pe Răcăreanu, care stătea pe bancă, au fost zeci de martori, este ceva inadmisibil. La Comisia de Disciplină, Robert Dican a susținut însă că totul s-a petrecut pentru că un alt jucător al nostru, Roncea, s-ar fi bătut cu polițiștii. Este o mare minciună, Roncea o avea păcatele lui în trecut, acum însă este total nevinovat. Noi suntem plătiți de Primăria Perișani. Ce o să creadă primarul și consilierii de acolo când aud așa ceva? Așa se ajunge la desființarea unei echipe. Îmi pare rău că nu am retras echipa de pe teren, dar m-am gândit că vom fi și noi sancționați. Noi nu mai avem nicio șansă la câștigarea campionatului, încercăm să facem o echipă bună pentru sezonul viitor, care să joace și împotriva arbitrilor. Acum, cred că formația Cozia Călimănești este cea mai bună din campionat. Adrian Dulcea face jumătate din echipă. La ora actuală, nicio echipă din Superliga Vâlcea nu se poate susține în Liga a III-a, dar Călimănești este o stațiune cu multe firme, aproape de Vâlcea, se pot atrage sponsori” a declarat Dumitru Teleșpan, care a antrenat cu ani în urmă și pe CSM Râmnicu Vâlcea.

Jucătorul Costi Roncea este și el uimit de declarațiile făcute la Comisia de Disciplină de sponsorul de la Cernișoara, Robert Dican. „Patronul echipei din Cernișoara l-a lovit pe Răcăreanu, dar apoi susține că noi ne-am luat la bătaie. În timpul jocului, el îmi striga de pe margine că îmi dă 100 euro dacă iau cartonaș roșu, toată lumea știe lucrul acesta. Avem 22 de jucători care sunt martori și știu ce s-a întâmplat acolo. Singurul care a lovit a fost domnul patron Dican de la Cernișoara. Nu știu de ce m-a implicat pe mine, eu doar eram acolo pe bancă, nu a sărit nimeni la bătaie. Un coleg al nostru a auzit că polițiștii și jandarmii îi ziceau lui Robert Dican că se văd acasă, după meci! E ca în Vestul Sălbatic acolo, la Cernișoara, omul acela face tot ce vrea el” a spus mijlocașul de la Posada, Costi Roncea.

Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea va anunța zilele viitoare un verdict în acest caz. La ora meciului, Robert Dican era suspendat.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă