Orșova, fără fotbal și în acest sezon

Publicat: 01 Sep. 2011, 11:13 Actualizat: 01 Sep. 2011, 11:14 Ligi județene
Orșova, fără fotbal  și în acest sezon

Nici în noul sezon, municipiul Orșova nu va avea echipă de fotbal, iar stadionul din localitate continuă să se degradeze.

În 2004, Dierna Orșova s-a retras din Divizia C și a continuat activitatea în campionatul județean sub denumirea Dunărea Orșova, dar echipa n-a mai fost înscrisă în Liga a IV-a Mehedinți începând cu 2009.

Stadionul „Dierna” a fost inaugurat în 1976, prin amicalul Universitatea Craiova – Poli Timișoara 1-0, iar în ultimii ani a găzduit meciurile de pe propriul teren ale fostelor divizionare C Minerul Valea Copcii (2004-2005 si 2007-2008) și Building Vânju Mare (2008-2009).

În schimb, orașul Baia de Aramă a revenit în Liga a IV-a Mehedinți după o pauză de doi ani, iar Gloria Rogova s-a reînființat după aproape două decenii. Și CS Termo Severin a decis să-și reia activitatea în campionatul județean, după ce în iarnă se retrăsese din Liga a III-a. Reactivate săptămâna trecută, cele trei echipe menționate nu și-au pus la punct toate aspectele legate de legitimarea jucătorilor, precum și a juniorilor cu care să evolueze în deschiderea meciurilor de seniori, astfel că și-au amânat partidele din prima etapă.

Prezente sezonul trecut în Liga a V-a, Real Vânju Mare, Coop Vânju Mare și Kladova Severin s-au înscris acum în eșalonul superior. Niciuna dintre cele 13 echipe care au încheiat campionatul trecut nu s-au desființat în această vară, astfel că Liga a IV-a Mehedinți va miza pe 19 participante în sezonul 2011-2012. „Nu am mai avut atâtea echipe în Liga a IV-a de peste un deceniu”, a spus președintele AJF Mehedinți, Dumitru Paraschiv.

În Liga a IV-a Mehedinți se poate înscrie orice echipă care îndeplinește condițiile minime, deoarece nu se aplică criteriul de retrogradare din acest eșalon sau cel de promovare din liga a V-a!

Etapa I

Sâmbătă, ora 11
CS Strehaia – Constructorul Eșelnița
Coop Vânju Mare – Phoenix Izvorul Bârzii
Sâmbătă, ora 17
Pandurii Cerneti – Real Vânju Mare
AS Corcova – Blahnița Pătulele

Duminică, ora 11
Kladova Severin – Dunărea Pristol
Victoria Devesel – Minerul Valea copcii
Viitorul Cujmir – Agromec Șimian
AS Baia de Aramă – Gloria Rogova (amânat)
CS Termo Severin – Dunărea Gruia (amânat)
Recolta Dănceu va sta

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Publicat: 01 Sep. 2011, 11:13 Actualizat: 01 Sep. 2011, 11:14 Ligi județene
Pe aceeași temă