Orșova, fără fotbal și în acest sezon

01 Sep. 2011, 11:13 Ligi județene
Orșova, fără fotbal** și în acest sezon

Nici în noul sezon, municipiul Orșova nu va avea echipă de fotbal, iar stadionul din localitate continuă să se degradeze.

În 2004, Dierna Orșova s-a retras din Divizia C și a continuat activitatea în campionatul județean sub denumirea Dunărea Orșova, dar echipa n-a mai fost înscrisă în Liga a IV-a Mehedinți începând cu 2009.

Stadionul „Dierna” a fost inaugurat în 1976, prin amicalul Universitatea Craiova – Poli Timișoara 1-0, iar în ultimii ani a găzduit meciurile de pe propriul teren ale fostelor divizionare C Minerul Valea Copcii (2004-2005 si 2007-2008) și Building Vânju Mare (2008-2009).

În schimb, orașul Baia de Aramă a revenit în Liga a IV-a Mehedinți după o pauză de doi ani, iar Gloria Rogova s-a reînființat după aproape două decenii. Și CS Termo Severin a decis să-și reia activitatea în campionatul județean, după ce în iarnă se retrăsese din Liga a III-a. Reactivate săptămâna trecută, cele trei echipe menționate nu și-au pus la punct toate aspectele legate de legitimarea jucătorilor, precum și a juniorilor cu care să evolueze în deschiderea meciurilor de seniori, astfel că și-au amânat partidele din prima etapă.

Prezente sezonul trecut în Liga a V-a, Real Vânju Mare, Coop Vânju Mare și Kladova Severin s-au înscris acum în eșalonul superior. Niciuna dintre cele 13 echipe care au încheiat campionatul trecut nu s-au desființat în această vară, astfel că Liga a IV-a Mehedinți va miza pe 19 participante în sezonul 2011-2012. „Nu am mai avut atâtea echipe în Liga a IV-a de peste un deceniu”, a spus președintele AJF Mehedinți, Dumitru Paraschiv.

În Liga a IV-a Mehedinți se poate înscrie orice echipă care îndeplinește condițiile minime, deoarece nu se aplică criteriul de retrogradare din acest eșalon sau cel de promovare din liga a V-a!

Etapa I

Sâmbătă, ora 11
CS Strehaia – Constructorul Eșelnița
Coop Vânju Mare – Phoenix Izvorul Bârzii
Sâmbătă, ora 17
Pandurii Cerneti – Real Vânju Mare
AS Corcova – Blahnița Pătulele

Duminică, ora 11
Kladova Severin – Dunărea Pristol
Victoria Devesel – Minerul Valea copcii
Viitorul Cujmir – Agromec Șimian
AS Baia de Aramă – Gloria Rogova (amânat)
CS Termo Severin – Dunărea Gruia (amânat)
Recolta Dănceu va sta

articol și foto de Mircea OGLINDOIU

01 Sep. 2011, 11:13 Ligi județene
Pe aceeași temă