O echipă în plus

11 Aug. 2011, 17:17 Ligi județene
O echipă în plus

Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara se baza astăzi pe 17 echipe pentru campionatului Ligii a IV-a Hunedoara, ediția 2011-2012, cu una mai mult decât în sezonul trecut. Înscrierile se închid mâine.

Dintre cele 16 echipe care au participat în sezonul trecut a „dispărut” doar FC Hunedoara II, care nu a mai depus cerere de înscriere pentru a participa și în campionatul viitor al județului Hunedoara. În schimb este sigur că la startul ediției 2011-2012 se va afla și campioana en-titre Jiul Petroșani (foto).

Astfel, celor 15 echipe rămase li s-a alăturat alte două formații nou promovate: Șoimul Băița (câștigătoarea Ligii a V-a, Seria a III-a – Brad) și Retezatul Râu de Mori (locul 1 în Liga a V-a, Seria I – Hațeg – Valea Streiului). Surprinzător, formația Silva Miracol Hărău (campioana Ligii a V-a, Seria a II-a – Valea Mureșului) nu și-a exprimat încă intenția de a se înscrie în Liga a IV-a Hunedoara. Nici situația echipei Victoria Călan nu este clară. „Rosso-nerri” au achitat taxa de înscriere în campionat însă fără a menționa pentru care campionat optează: Liga a IV-a sau Liga a V-a.

„Datele comunicate sunt făcute în temeiul cererilor de înscriere remise Asociației de cele 17 cluburi. Până la stabilirea programului campionatului viitor, care va avea loc în această săptămână, mai pot surveni modificări în ceea ce privește lista cu echipele participante în Liga a patra Hunedoara”, a declarat președintele Comisiei de Competiții a AJF Hunedoara, Adrian Radu.

Tragerea la sorți a programului turului Ligii a IV-a Hunedoara, ediția 2011-2012, va avea loc cel mai probabil luni 15 august la sediul AJF Hunedoara. Mâine, este ultima zi în care se mai pot depune cereri de înscriere în campionat.

Startul, în 27 august

Dacă până la ora tragerii la sorți a programului nu se va retrage, dar nici nu se va mai înscrie vreo echipă, campionatul viitor al Ligii a IV-a Hunedoara se va desfășura cu 17 echipe, iar atunci țintarul va fi făcut conform Tabelei Berger pentru 18 echipe, iar pe rând, câte o echipă va sta. Astfel, sezonul viitor va începe sâmbătă, 27 august, urmând ca prima parte a campionatului să se încheie pe 3 decembrie și va include și două etape intermediare programate pentru miercuri, 7 și 21 septembrie. Dacă campionatul va fi structurat pentru 16 echipe (la fel ca în sezonul trecut), competiția va începe pe 27 august, urmând ca ultima rundă să fie programată tot pe 3 decembrie, însă fără nicio etapă intermediară.

„Tragerea la sorți va fi semi-dirijată, deoarece trebuie să avem grijă ca perechile de echipe vecine care joacă meciurile de pe teren propriu pe același teren precum Dacia 2010 Orăștie – Gloria Geoagiu și Aurul Brad – Metalul Crișcior să nu joace în aceeași etapă acasă. În plus, e o tradiție ca formațiile nou-promovate să dispute primul meci pe teren propriu”, a mai spus Adrian Radu.

300 lei costă taxa de înscriere în campionatul Ligii a IV-a Hunedoara

Articol scris de Sami Tamaș
Foto: Alexandru Beldea

11 Aug. 2011, 17:17 Ligi județene
Pe aceeași temă