Noul Petrolul a debutat în Liga A Prahova. FOTO și VIDEO | 2.000 de fani au venit la meci și au creat o atmosferă superbă

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 15:31 Ligi județene

Petrolul 52, noua echipă a municipiului Ploiești, a obținut un egal, scor 1-1 pe terenul campioanei în exercițiu a Ligii A Prahova – CS Păulești, la debutul în noul sezon. La meci desfășurat duminică au fost prezenți aproximativ 2.000 de fani ploieșteni, care au făcut o atmosferă de sărbătoare la Păulești, au aprins fumigene, au cântat pe tot parcursul partidei și și-au împins favoriții de la spate pe o căldură sufocantă.

Jucătorii lui Octavian Grigore au început în forță meciul de la Păulești și, după o contră a lui Claudiu Tudor la degajarea unui adversar, mingea a ricoșat fericit la Dumitrescu, a cărui centrare l-a găsit nemarcat, în interiorul careului mic, pe Decebal Nae, care a îndeplinit, imediat, formalitatea. A fost 1-0 încă din minutul 11 și primul gol al Petrolului în noua formulă.

După nenumărate alte ocazii ratate în prima repriză de petroliști, gazdele au înclinat jocul de partea lor în actul secund, profitând și de faptul că elevii lui Grigore au stat prost la capitolul pregătire fizică. Țînțaru a adus egalarea în minutul 88, învingându-l din 8 metri pe portarul Marinică, după o centrare a colegului său din atac. Mai înainte, Butufei (74), care, singur, singurel în fața porții a trimis cu capul în bară, și Ciobanu (80), au irosit situații rarisime pentru ca Petrolul să se distanțeze pe tabelă.

„Un punct de plecare în noul proiect, după o săptămână tensionată și plină de evenimente. Am întâlnit echipa care și-a câștigat pe teren dreptul de a juca în Liga a III-a și țin să o felicit pe această cale. Consider că am controlat jocul în totalitate, ne-am creat foarte multe ocazii și cred că, la un 2-0, meciul era ca și jucat”, a declarat, la final, citat de ziarulprahova.ro, antrenorul Petrolului, Octavian Grigore.

La meciul de la Păulești, fanii Petrolului au taxat dur clasa politică prin scandări și un banner după ce proiectul privind cedarea mărcii FC Petrolul Ploiești noii structuri a picat, iar sâmbătă dimineață, din lipsă de cvorum – consilierii PSD, PMP și ALDE au refuzat să participe la ședința Consiliului Local convocată de primarul Adrian Dobre.

CS Păulești: Vreme – Țugui, Neacșu, Bărăgan (cpt.), Cr. Mihai – L. Dumitru, M. Mihai, Al. Ion, Țînțaru – A. Ciobanu (Dogaru 90), Zăinescu (Arnăutu 72). Antrenor: Iulius Mărgărit.

Petrolul: Marinică – Olaru, V. Micu, Al. Crăciun, R. Catană – Al. Puchea – I. Dumitrescu (Butufei 65), Cl. Tudor (cpt.), Ad. Vintilă, D. Gheorghe – D. Nae (R. Constantinescu 73). Antrenor: Octavian Grigore.

Rezultatele înregistrate în prima etapă a Ligii a 4-a Prahova:

Petrolul Băicoi – CS Cornu 3-1
AFC Brebu – Unirea Urlați 3-1
CS Blejoi – CS Ceptura 8-1
AS Tufeni Băicoi – Unirea Cocorăștii Colț 3-0
CS Păulești – Petrolul 1-1
CS Mănești Coada Izvorului – Tricolorul Breaza 4-1
CSO Plopeni – AFC Bănești – Urleta 3-2
CSO Teleajenul Vălenii de Munte – Avântul Măneciu 2-4

Suporterii pot cumpăra abonamente pentru a susține Petrolul

Pentru echipa pregătită de Octavian Grigore urmează un meci pe teren propriu cu Tufeni Băicoi, pe 27 august. Oficialii formației ploieștene fac eforturi pentru ca partidele de pe teren propriu să se dispute pe stadionul „Ilie Oană”, pentru acest lucru trebuind să plătească 3200 de RON, chirie/meci, fără a pune la socoteală celelalte cheltuieli de organizare.

Pentru a strânge acești bani, conducerea clubului din Ploiești a lansat campania de vânzare a abonamentelor, care, în acest moment, reprezintă una dintre principalele surse de venit ale echipei.

Prețurile pentru abonamentele valabile pentru stagiunea 2016-2017 sunt următoarele:

– Peluze și tribuna a doua – 105 lei (inclusiv taxa prelucrare card)
– Tribunele 0 și I – 205 lei,
– Loc în loje – 410 lei

Costul unui bilet este de 6 RON, președintele Cristian Vlad anunțând că nu va exista niciun fel de gratuitate sau intrare pe bază de „invitații”.

Marius ANGHEL 22 Aug. 2016, 15:31 Ligi județene
Pe aceeași temă