Nohai a debutat la Ripensia, însă la echipa a doua. Fundașul vrea să plece din iarnă în Suedia

Nohai a debutat la Ripensia, însă la echipa a doua.** Fundașul vrea să plece din iarnă în Suedia

După despărțirea de ACS Poli, Florin Nohai nu a părăsit orașul de pe Bega, deși acest lucru a însemnat îndreptarea către un eșalon inferior. În mai puțin de un an acesta a bifat jocuri atât în Liga 1, cât și în ultimul eșalon posibil în țară. Până la debutul cu roș-galbelnii în Liga a IV-a Timiș, experimentatul fundaș de 33 de ani a jucat în partida de „Municipiu” a Ripensiei Primavera. Echipa a doua a clubului cu nume de legendă s-a impus în fața fostei divizionare D, FC Chișoda, scor 5-2. Barburescu, tot de la prima echipă, a reușit un hattrick, s-a marcat și un autogol în favoarea timișorenilor, iar tabela a fost închisă de antrenorul-jucător Cosmin Stan. Nohai, legitimat recent la club, a bifat toate cele 90 de minute. În urma acestui succes, Ripensia Primavera a trecut pe primul loc în seria II „municipală”, având maximum de puncte, 21.

După jocul disputat pe terenul Tehnomet din cartierul Ciarda Roșie, Nohai și-ar putea face apariția în weekend și în tricoul primei echipe. Ripensia are un meci dificil duminică, de la ora 11, în Liga a IV-a Timiș, pe terenul Dumbrăviției.

Vrea să plece în Suedia din iarnă

„După ce am încheiat contractul cu ACS Poli, în vară, m-am întors la Piatra Neamț pentru a rezolva niște probleme personale, iar Ripensia a fost prima echipă care m-a căutat. Inițial, trebuia să merg să joc în Suedia, nu am fost însă pregătit și a rămas să merg în iarnă să mă vadă. Astfel că am acceptat oferta Ripensiei, chiar dacă este liga a 4-a, nu are nicio importanță, îmi doresc să joc fotbal. Atmosfera la echipă e frumoasă, chiar cunoșteam doi jucători care au evoluat mai sus. Am văzut ultimele meciuri de campionat și mi-a plăcut faptul că echipa practică un joc constructiv, pune mingea jos, pasează, ceea ce vezi mai rar în fotbalul nostru. Chiar îmi aduc aminte că am jucat un amical împotriva Ripensiei când evoluam pentru ACS Poli și știu că ne-au pasat băieții tot meciul. Despre Ripensia știu că este primul club profesionist din România, iar acum știu că s-au pus bazele unui proiect serios, cu oameni serioși, tocmai de aceea am venit aici. Deocamdată voi rămâne până în iarnă, apoi voi pleca în Suedia, iar dacă oferta de acolo nu se concretizează voi rămâne cu mare drag la Ripensia. Știu că avem 3 puncte de recuperat, sunt convins că se poate și la cum am văzut echipa cred că are cele mai mare șanse la promovare”, a declarat Florin Nohai pentru ripensiatimisoara.ro.

„Ripi” așteaptă sugestiile fanilor

Formația reînființată în urmă cu două veri după modelul din perioada interbelică își arată deschiderea față de membrii și simpatizanți printr-o secțiune nouă pe siteul ripensiatimisoara.ro. Aceasta e adresată celor care „doresc să adreseze întrebări sau să ofere sugestii conducerii, staff-ului tehnic sau departamentului de PR al Ripensiei”. Întrebările și sugestiile primite, împreună cu răspunsurile, vor fi publicate săptămânal, se mai arată pe pagina roș-galbenilor.

Sursa: Sport9
Foto: Ripensia Timișoara / Primavera

Pe aceeași temă