Nicoliță e decis să nu mai continue la CS Făurei! Primul club din Liga 1 care i-a făcut o ofertă: „O să le dau un răspuns în ianuarie”

Marius ANGHEL 30 Dec. 2016, 09:52 Ligi județene

Bănel Nicoliță (31 de ani) nu va mai continua să joace pentru echipa unde a fost legitimat în prima parte a sezonului aflat în curs de desfășurare. Fostul internațional preluase în vară echipa din orașul natal, CS Făurei, din Liga a 4-a Brăila, pe care a decis să o managerieze și să o ajute și cu evoluții din teren, scopul fiind să o promoveze în Liga 3.

Fostul fotbalist al Stelei anunțase zilele trecute că până pe 10 ianuarie speră să-și găsească o echipă care să-l readucă în centrul atenției. Iar ofertele nu au întârziat să apară. Prima care i-a propus să revină în Liga 1 este ACS Poli Timișoara, ultima clasată. 

Nicoliță susține că a avut o discuție cu Adrian Neaga, fostul său coleg de la Steaua, care în prezent ocupă funcția de director sportiv la ACS Poli. Mijlocașul de 31 de ani i-a transmis că-i va da un răspuns în ianuarie, deoarece are încă două oferte și vrea să le analizeze pe fiecare în parte: „Am vorbit cu Rică Neaga, mai în glumă, mai în serios. Până în ianuarie îi voi da un răspuns și lui. Mai am două variante, pentru ca în ianuarie să merg in cantonament”, a declarat Nicoliță pentru DolceSport.

La rândul său, Adrian Neaga este de părere că este prea devreme ca Nicoliță să agațe ghetele în cui: „Bănel încă mai vrea să joace fotbal, încă mai poate să joace fotbal și e normal să vrea”, a declarat Adrian Neaga.

Nicoliță are amintiri frumoase de la Timișoara. Este locul unde a debutat în Liga 1, înainte de a fi transferat de Steaua, în ianuarie 2005.

Cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la doar 250.000 de euro, Bănel a intrat într-un con de umbră după experiența de la Saint Etienne, de unde a plecat în vara lui 2014. A semnat, apoi, cu Viitorul, dar evoluțiile sale au fost departe de cele care l-au consacrat în perioada petrecută la Steaua, motiv pentru care Hagi a decis să renunțe la serviciile sale, preferând să folosească pe postul lui un fotbalist crescut în propria academie.

Pentru echipa sa actuală, CS Făurei, Bănel Nicoliță a înscris multe goluri în prima parte a campionatului, deseori fiind și pasator decisiv pentru fratele său, Stelian. CS Făurei a încheiat prima parte a Ligii a 4-a Brăila pe primul loc, cu 43 de puncte, cu 8 mai multe față de a doua clasată Victoria Traian. Echipa manageriată de Nicoliță a câștigat 14 meciuri și a remizat într-unul în totalul de 15 partide desfășurate, iar golaverajul este de departe cel mai bun din campionat, 76-11.

Marius ANGHEL 30 Dec. 2016, 09:52 Ligi județene
Pe aceeași temă