N’Doye revine în iarbă la 41 de ani! Senegalezul tocmai a semnat cu o echipă reînființață în această vară și care în 2020 împlinește 100 de ani

Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 16:48 Ligi județene

Ajuns la 41 de ani, senegalezul Ousmane N’Doye nu are de gând să pună ghetele în cui și acceptă orice provocare de a reveni pe terenul de fotbal, mai ales atunci când oferta vine din România, o țară unde africanul se simte ca acasă. Fostul mijlocaș al lui Dinamo, Astra sau FC Vaslui și-a dat acordul să joace pentru Victoria Cluj, o echipă nou-înființață în această vară și care se dorește continuatoarea clubului înființat în 1920.

Contactat de președintele Victoria Cluj, Liviu Alexa, N’Doye a părut încântat de oferta primită și a semnat contractul cu echipa înființată de aproximativ două săptămâni și antrenată de Marius Suller, scrie Ziar de Cluj.

„Ousmane este, în primul rând, un prieten, și asta a contat mult în momentul în care i-am făcut propunerea. Mă cunoaște, îl cunosc, știe că sunt un antrenor exigent, dar și eu știu că el e un fotbalist foarte serios și care dă totul. Avem nevoie de implicare în acest proiect, avem nevoie de sacrificiu, și știu că toți cei care sunt acum în lot au înțeles asta și sunt dispuși să tragă”, a declarat Marius Suller, cel care îl are ca „secund” pe Bogdan Ungurușan.

Ousmane N’Doye este așteptat la Cluj-Napoca în aproximativ trei săptămâni, fiindcă obținerea vizei și a permisului de muncă necesită timp.

În România, senegalezul a mai evoluat pentru FC Vaslui, Dinamo, Astra, Săgeata Năvodari, ASA Târgu Mureș, CNS Cetate Deva și CSM Târgu Mureș.

La Victoria Cluj a ajuns și Gabriel Giurgiu (37 ani), fostul campion cu Oțelul care s-a retras din fotbalul de performanță în această vară, de la „U” Cluj, după ce s-a ratat promovarea în Liga 2 după barajul cu FC Hermannstadt.

Cine este Victoria Cluj

Victoria Cluj este un club românesc de fotbal, înființat în anul 1920, în cartierul Mănăștur, înglobând inițial studenții de la Academia Comercială din Cluj-Napoca. A jucat două finale consecutive ale campionatului național, în 1922 și 1923, ambele pierdute în dauna Chinezului Timișoara.

În 1927 și-a schimbat numele în România Cluj. Sub această titulatură, în 1928 a ajuns în sferturile de finală ale turneului final, dar a fost eliminată de Jiul Lupeni. Un sezon mai târziu a reușit performanța de a se califica în finală, unde a fost învinsă de Venus București.

După 1932 a participat la primul campionat al Diviziei A, ocupând locul 6 în Seria I, urmat de un loc 5 în Seria II a ediției următoare. Din 1936 a revenit la numele Victoria Cluj-Napoca, sub care a reușit un loc 3 în sezonul 1937-38.

În timpul celui de-al doilea război mondial, activitatea echipei a fost redusă. După război, a evoluat în Divizia B, ediția 1946-47, ocupând locul 14 în Seria a 3-a, după care s-a destrămat și a fost desființat.

În vara lui 2019, la inițiativa jurnalistului Liviu Alexa, clubul a fost reînființat, însă, spune acesta, „FC Victoria Cluj are aproape 100 de ani de tradiție, însă, pe mine, nu mă interesează să promovez centenare cu discursuri false. Vreau o poveste proaspătă, nouă, care să se scrie pe măsură ce își trăiește viitorul”.

În Cluj-Napoca, mult mai cunoscute sunt cluburile Universitatea Cluj (Liga 2), CFR Cluj (Liga 1) sau Sănătatea Cluj (Liga 3).

Marius ANGHEL 24 Aug. 2019, 16:48 Ligi județene
Pe aceeași temă