Mult zgomot, puțin fotbal

24 Oct. 2011, 15:18 Ligi județene

Derbiul municipiului Câmpina a devenit un „reper” în fotbalul prahovean al momentului. Rar, foarte rar chiar, un meci de acest nivel competițional, strânge circa 1300 de oameni în tribune, cifră pe care, chiar și unele prim-divizionare o „invidiază”. Orgolii multe, lupta din teren având „prelungiri” politico-administrative, ambiții justificate dar, din păcate, cam puțin fotbal! „Alibiuri” sunt însă. Echipa oaspete, Unirea Câmpina, care a dominat Liga A, până la momentul acestui prim derbi pentru ei (mai are de jucat însă la Vispești și Măneciu), s-a mulțumit „să nu piardă”, jocul gândit de „echipa Primăriei” fiind unul de așteptare, solid, bine pregătit pe faza defensivă. Chiar și așa, oaspeții arenei „Poiana” au avut ceea mai mare ocazie, la bara lui Nichifor (min. 18)! Gazdele, CSM Câmpina, au părut a fi o echipă „fricoasă”, în sensul că elevilor lui Ionică Burchi le-a lipsit și entuziasmul specific tinereții (CSM fiind o echipă cu media de vârstă mai mică) și curajul! A rezultat un meci dârz, cu puține realizări tehnice, în care, fiecare a obținut ceea ce și-a propus: mai bine puțin, decât deloc!

Unirea a fost superioară, a stat mai bine în defensivă, cei 7 jucători de profil defensiv aleși de colectivul tehnic, între titulari, făcându-și bine treaba, în timp ce, acolo unde „doare” cel mai mult, în atac, ambele grupări au făcut … sacrificii, în sensul că au sacrificat spectacolul, impresia fiind că, în cele două grupări, adunate, nu găsești un „vârf adevărat”, de nivelul ligii a III-a. Dealtfel, această „teorie” a „adunării”, celor două grupări câmpinene, într-un club care să facă performanță, mai „sus”, a fost tot mai des auzită la tribuna oficială, unde, reprezentanții oaspeților nu au „urcat”, pentru că nu au avut suficiente locuri rezervate! Și, poate nu ar fi rău să se meargă spre o asemenea „comuniune”, care pare ușor de realizat, din „afară”, repet! Poarte după alegeri, la anul… Deși, teoretic, fotbalul nu va mai fi finanțat din banii publici, totuși, „locomotiva” electorală reprezentată de acest fenomen, nu va fi neglijată. Până atunci, să remarcăm jucătorii care, prin evoluția lor au arătat că pot „ceva mai mult”: Gânju, Safta, Mihai și Ilioiu, de la gazde, Șandru Daniel, Șandru Bogdan, Zecheru, Stoica, Bărăgan, și, parțial, Lambă, Nichifor și Neagu, de la Unirea.

În rest, lume multă la meci, lume bună, de fotbal, în tribune, unde întreaga echipă Vispești a venit să vadă „contracandidatele”, două galerii, una dintre ele, a Unirii, apelând și la torțe și un mic incident, la final, când pe la poarta arenei s-au împărțit câțiva pumni, așa, ca să semene a „derbi”. Apropo de arenă, stadionul „Poiana” a fost închis, la tribuna a doua, unde starea de deteriorare a gradenelor de lemn ar fi pus în pericol integritatea spectatorilor. De reflectat!

CSM Câmpina – Unirea Câmpina 0-0

Stadion: „Poiana”. Spectatori: circa 1300.

CSM: Boșilcă – G. Radu, Gânju (cpt), Safta – A. Burchi (83 Negoiasă), Ilioiu, B. Stroe (89 Dârstaru), Budileanu (41 Negreanu), Zapodeanu – M. Mihai, Olteanu (66 Necula). Antrenor: Ion Burchi.
Unirea: D. Șandru – A. Stoica, Neagu (cpt), B. Șandru, Zecheru – Cernea (90 Burlacu), Lambă, Bărăgan, Filip – Nichifor (85 Dorișor), Bica (79 Ciubotaru). Antrenor: Costin Plăvache.

Avertismente: Safta (34), Ilioiu (90) / Zecheru (78)
Au arbitrat: Adrian Illyes – Bogdan banu (ambi din Ploiești), Emil pascu (Măgureni).
Observatori: Silviu Crângașu, Teodor Negoiță (Ploiești)
Jucătorul meciului: Gheorghe Bărăgan

Articol scris de Marian DIMA

24 Oct. 2011, 15:18 Ligi județene
Pe aceeași temă