OFICIAL: FRF a anunțat că FCM Câmpina s-a retras din campionat

Marian Dima, Mihai Andries 17 Apr. 2014, 16:09 Stiri

Este clar, FCM Câmpina s-a retras astăzi din campionatul Ligii a III-a. Liga2.ro a făcut rost de adresa de informare pe care FRF a trimis-o către cele două echipe din județul Prahova ce ar fi trebuit să joace în prima etapă a play-off-ului Seriei a VI-a: FCM Câmpina și Fortuna Poiana Câmpina.

Federația a anunțat că FCM Câmpina s-a retras din campionat din data de 17.04.2014.


 

Președintele echipei CSM Câmpina, Dan Tănase, a anunțat, astăzi, că echipa prahoveană se va retrage din campionatul Seriei a VI-a a Ligii a III-a cu o zi înaintea startului play-off-ului. Acesta va trimite, mâine, la Federația Română de Fotbal actul prin care își anunță abandonul.

De retragerea echipei nu va beneficia nicio adversară din play-off-ul Seriei a VI-a. Departamentului de Competiții al FRF ne-a informat că un eventual abandon din play-off sau play-out, până la începerea propriu-zisă a competiției, nu va produce schimbări, ci se va continua cu o echipă mai puțin și nu se va recurge la completarea locului rămas vacant cu următoarea clasată. 

Astfel, play-off-ul Seriei a VI-a a Ligii a III-a va începe cu cinci echipe, acestea urmând a sta pe rând în cele zece etape fără să câștige la „masa verde”. Fortuna Poiana Câmpina va fi prima formație care va sta în urma acestei decizii de abandon.


Problemele de la divizionara prahoveană din Liga a III-a, CSM Câmpina, au „refulat” definitiv, ieri dimineață, când președintele executiv – Dan Tănase – a anunțat jucătorii și staff-ul că s-a luat decizia, de către patronul Adrian Nistoroiu, de a retrage echipa din campionat!

Nemulțumirile celui care a cheltuit mulți bani la CSM au venit pe fondul lipsei de sprijin pentru echipă din partea autorităților din Câmpina, mai mult, acesta simțind tot felul de „șicane” în încercarea de a face fotbal, echipa fiind totuși calificată în play-off-ul Ligii a III-a.

Pentru reducerea cheltuielilor, jucătorii au fost înștiințați că se vor diminua salariile, lucru neacceptat de către fotbaliști, astfel că participarea în faza a doua a competiției este incertă! Vineri, CSM Câmpina ar trebui să joace cu Fortuna Poiana Câmpina, în primul joc din play-off, desfășurarea acestei partide fiind, deocamdată, incertă. Pentru jocul de la Mogoșoaia sau Brazi, Fortuna și-a luat măsurile organizatorice, dar așteaptă o decizie a celor de la CSM – care au anunțat că joi vor stabili dacă mai participă, sau nu, în competiție!

Neoficial, se așteaptă revenirea celui care a finanțat „grosul” activității fotbalistice de la Câmpina, Adrian Nistoroiu, aflat în Italia, cu probleme de afaceri, pentru a se vedea dacă se mai continuă activitatea și pe ce coordonate, printre variante fiind prezența la meciul de vineri și apoi retragerea, continuarea activității doar cu jucători care doresc acest lucru, pe bani mult mai puțini, în „condiții de avarie”, până la vară, pentru a se „securiza” locul din Liga a III-a , mutarea echipei din Câmpina și, nu în ultimul rând – desființarea clubului.

Daniel Chiriță – antrenor: „Ar fi păcat să se retragă echipa, cred că și jucătorii sunt vinovați pentru această supărare a lui Adi Nistoroiu”.
Dan Tănase – președinte: „Joi vom lua o decizie definitivă. A existat intenția de a renunța, oficial, încă de ieri”

Articol scris de Marian DIMA

Marian Dima, Mihai Andries 17 Apr. 2014, 16:09 Stiri
Pe aceeași temă