A fost soare pentru unii

Marian Dima, Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 13:42 Stiri
A fost soare pentru unii

Debutul antrenorului Daniel Chiriță la cârma echipei CSM Câmpina nu a fost unul reușit, gruparea sa fiind învinsă cu scorul de 2-0 de Chindia Târgoviște, ambele goluri fiind marcate în repriza a doua.

Fostul petrolist începuse ziua foarte bine, cu un egal obținut ca jucător (scor 1-1), cu AS Ploiești, la Boldești, în Liga A Prahova, dar ce a urmat a fost cu totul altceva decât se aștepta – un joc modest, pierdut.

Meciul disputat sâmbătă după amiaza la Câmpina, început pe o vreme de primăvară, frumoasă, și terminat „în ceață”, la toate capitolele, a adunat destui spectatori în tribune, curioși să vadă primul joc al favoriților din acest an, mai ales după schimbările de jucători și antrenor efectuate în pauza de iarnă. Din păcate, prestația ambelor grupări a lăsat de dorit, în prima repriză, și suprafața de joc punându-și amprenta la evoluția celor două tabere. După pauză, „ceva” s-a „sucit” astfel că Chindia a avut o misiune mult mai ușoară…

Prima repriză a fost caracterizată prin trei ocazii de gol, toate trecute în contul amfitrionilor: min. 11 – Ad. Ilie l-a angajat pe Nae, ultimul aflat în poziție favorabilă nu a găsit soluția ideală; min. 21 – N. Popescu a șutat de la 20 de metri, peste transversală; min. 30 – lovitura liberă executată de Sandu a trecut peste transversală.

În schimb, jucătorii lui Silviu Dumitrescu nu au găsit drumul spre poarta lui Panaite, ba mai mult, nu și-au creat nicio ocazie, fiind departe de gruparea care are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a.

Macovei a încurcat cartonașele

Dacă prima repriză a fost anostă din toate punctele de vedere, nu același lucru se poate spune despre actul secund. Prima oportunitate de gol a venit în contul câmpinenilor, atunci când Teleoacă a șutat puternic de la 25 de metri, poziție centrală, dar mingea a trecut pe lângă poartă. După această fază, la rampă au ieșit oaspeții, care au izbutit primul lor șut pe spațiul porții, trimis de Anton (56), precum și centralul gălățean Florin Macovei s-a evidențiat, dar în sens negativ. Mai exact, la un duelul la limita careului mare dintre M. Tudor și Cherchez, primul l-a faultat pe mijlocașul dâmbovițean și arbitrul moldovean a dictat lovitură liberă în favoarea oaspeților (minutul 62). Apoi, Macovei a cerut părerea asistentului Boncz dacă abaterea s-a comis în suprafața de pedeapsă sau nu, și după ce s-a lămurit unde a fost, a uitat cine a faultat, i-a acordat galben lui… Răvoiu, confundând autorul faultului! Câteva minute mai târziu antrenorul Daniel Chiriță l-a înlocuit pe Tudor cu Dobrinoiu, fostul petrolist scăpând neeliminat!

Final „moale”

Prahovenii au „înclinat steagul” în ultima parte a meciului. În minutul 72 s-a marcat primul gol al partidei, când Cl. Dumitrescu și-a introdus mingea în propria poartă, încercând să respingă mingea din fața lui Grigore, după o pasă a lui Anton. S-a făcut 2-0 pentru oaspeți trei minute mai târziu, după o fază inițiată de Văduva și finalizată de jucătorul monitorizat de Dinamo – Cherchez, cu un șut din afara careului mare, și nimic nu se mai putea întâmpla. Asta chiar dacă în finalul partidei „Chiru” a jucat cu trei atacanți, CSM-ul nu și-a mai revenit, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru Chindia, care și-a consolidat astfel poziția de lider, chiar sub privirile „ex-ului” Sinescu, tehnicianul aflat acum la SCM Pitești având motive să fie „mirat” de prestația inexplicabil de slabă a foștilor săi elevi, de la care, sigur, aștepta altceva.

„Ne-am respectat blazonul cu FCM Câmpina. După cum s-au comportat jucătorii în repriza a doua am obținut o victorie meritată. Echipa și-a dorit mult să câștige acest meci. În această deplasare dificilă ne-am atins scopul. Pentru noi este foarte important că am reușit să cucerim toate punctele împotriva unei echipe care vizează promovarea și pe care o vom întâlni din nou în play-off. Prima repriză a fost pentru noi una mai puțin reușită. Nu știu ce s-a întâmplat de nu am putut ataca mai mult poarta adversă în primele 45 de minute de joc”, ne-a declarat, ciatat de Sport Dâmbovițean, antrenorul Silviu Dumitrescu.

CSM Câmpina – Chindia Târgoviște 0-2 (0-0)
Stadion: „Rafinărie”, Câmpina. Spectatori: circa 500. Au marcat: Dumitrescu (72 – autogol), Cherchez (75).

CSM: Panaite – Cl. Dumitrescu, Răvoiu, V. Sandu (cpt), Tudor (65 Dobrinoiu) – Puchea – N. Popescu, Ilioiu (83 G. Costin), Teleoacă (67 Băcioiu) – Ad. Ilie, Nae (73 Damaschin). Antrenor: Daniel Chiriță.

Chindia: A. Popescu – Pătru, L. Marin (50 Vătavu), Ispas, Dobrescu – Cherchez (90 Parghel), Honciu (cpt) (87 Căldăraru), Anton, Ghiță (67 Grigore) – Bucă, Văduva. Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Avertismente: Tudor (29), Ilie (54), Răvoiu (61)/Ispas (24), Bucă (61), Anton (70), Vătavu (82).
Arbitri: Aurelian Florin Macovei – Alexandru Florin Vișan (ambii, din Galați) și Gabriel Boncz (Bragadiru). Observatori FRF: Marius Munteanu și Vasile Aelenei (ambii, București).
Jucătorul meciului: Cristian Cherchez (Chindia).

Articol scris de Cristi DAMIAN și Marian DIMA

Foto: sportcampina.blogspot.ro

Marian Dima, Marius ANGHEL 10 Mar. 2014, 13:42 Stiri
Pe aceeași temă