Micula are cea mai bună apărare, iar Oarul cel mai prolific atac

Marius ANGHEL 04 Dec. 2013, 13:37 Ligi județene
Micula are cea mai bună apărare,** iar Oarul cel mai prolific atac

Golgeterul, după 17 etape ale Ligii a IV-a, îl dă Talna Orașu Nou, Bogdan Bârle a marcat de 31 de ori

Sezonul de toamnă al Ligii a IV-a s-a încheiat de curând, s-au jucat cele 15 etape din tur și două etape din retur. Echipele au intrat în vacanță, antrenorii și cei aflați la conducere pot să tragă linie, iar în funcție de obiectiv, fiecare dintre ele au timp să-și întărească lotul.

După cum bine știți, după acest sezon va exista o singură serie în Liga a IV-a, în care se vor afla primele 6 clasate la finalul acestei ediții din fiecare serie, plus campioanele din Liga a V-a. Vom avea meciuri mai echilibrate, lupta va fi mai mare pe terenurile din județ. Însă să ne oprim la această primă parte a sezonului 2013-2014 și să vă prezentăm câteva statistici, cele cu care rămânem până la reluarea campionatului, până în primăvara anului viitor.

Se cunosc „campioanele de toamnă”, în Seria A, Turul Micula conduce 46 de puncte, iar pe doi a terminat Talna Orașu Nou cu 43 de puncte. Pe primele două poziții din Seria B se află Someșul Oar și Schwaben Cămin cu câte 43 de puncte. Având un golaveraj mai bun, Oarul ocupă „fotoliul de lider”.

În urma rezultatelor obținute, deducem că Turul Micula are cea mai bună apărare din Liga a IV-a cu doar 16 goluri primite după 17 etape. Doar un gol mai mult primit au echipele: Dorolț, Oar și Căpleni.

În ceea ce privește partea ofensivă, Someșul Oar are cel mai prolific atac cu 107 goluri marcate, o medie extraordinară de 6.2 goluri pe meci. Orașu Nou și-a trecut în cont 86 de goluri marcate, Căminul 69, iar Micula 65.

La polul opus avem echipa din Petrești care a încasat cele mai multe goluri (74) și a marcat cele mai puține (12). Se află pe ultimul loc în Seria B cu un singur punct.

Printre cele mai clare victorii pe teren propriu din Seria A avem: Dorolț – Cărășeu 12-0 (etapa a 13-a), Orașu Nou – Lazuri 13-1 (etapa a 14-a). Iar printre cele mai clare victorii în deplasare avem: Babța – Orașu Nou 1-8 (etapa a 5-a) și Lazuri – Livada 1-8 (etapa a 15-a). Iar în Seria B acasă, Oar – Berveni 11-0 (etapa a 2-a), în deplasare Berveni – Oar 2-13 (etapa a 17-a).

Topul marcatorilor după 17 etape

În acest clasament conduce atacantul echipei Talna Orașu Nou, Bogdan Bârle a înscris 31 de goluri. Pe locul doi se află Bogdan Tripon (Oar) cu 26 de reușite, iar pe trei Robert Mike (Micula) – 20 de goluri. Mai departe: Gherghe Ghiriti (Vetiș) – 19 goluri, Sorin Pătcaș (Micula) – 18, Ionuț Dănilă (Oar), Cristian Schnellenperger (Tășnad) – 16, Claudiu Ciocotișan – 15, Bogdan Grigorie (Apa), Sergiu Negru (Doba), Alexandru Botoș (Oar), Stelian Câmpan (Orașu Nou) – câte 14 goluri.

Clasament Seria A, iar apoi Seria B:

Picture 1

Picture 2

Sursa: Informația zilei

Marius ANGHEL 04 Dec. 2013, 13:37 Ligi județene
Pe aceeași temă