Manuel, golgheterul cu 22 de frați și surori pe tricou!

Mihai Andries 24 Oct. 2013, 11:10 Ligi județene

Podenii Noi, Podenii Vechi, Steaua Mărgineni, Juventus Călinești, Stejarul Goruna Cocorăștii Mislii și Mehedința sunt nume exotice din seria Slănic a ultimului eșalon al fotbalului prahovean. Toate, una după alta, au fost victimele lui Manuel da Silva Venu, atacantul angolez de 22 de ani al Oțelului Larissa. După opt etape, Oțelul Larissa – a cărei poveste ați aflat-o în premieră pe Liga2.ro acum aproape un an – împarte fotoliul de lider cu Viitorul Mărgineni, având golaverajul mai slab, dar are o restanță de jucat și nu a pierdut niciun meci din campionat până acum.

Tatăl, 10 frați, mama, 12 surori și o nepoată – toți pe tricou!

Provine dintr-o familie numeroasă, din care mai fac parte 10 frați și 12 surori, tatăl său fiind căsătorit de trei ori. La fiecare meci, pe sub tricoul de joc mai poartă încă unul, mai special, care pe față are un înscris cu o inimă mare. Semnificația? „Vă iubesc pe toți”. Pe spate, sunt „toți”. Adică două coloane de nume: în stânga, cap de listă e tatăl, urmat de cei 10 frați, iar în dreapta, mama, cele 12 surori și o nepoată a familiei la care ține ca la o soră.

Descoperit la facultate

În țara natală a făcut junioratul la Petro Luanda, echipa care l-a dat pe Ze Kalanga și a cochetat și cu loturile naționale, dar a preferat să își continue studiile în România, cu o bursă de studii pe cinci ani din partea statului angolez. Manuel a făcut nouă luni pregătitoare la Ploiești, la UPG (Universitatea Petrol-Gaze), pentru a se familiariza cu limba română, iar din toamnă s-a mutat la Politehnică. Spectacolul făcut în vară la meciurile facultății l-a determinat pe unul dintre colegi, care evoluează ca portar la Oțelul Larissa, să îl recomande la echipă, iar africanul a fost legitimat imediat. „Pentru mine fotbalul e doar un hobby. Am venit la voi doar să studiez”, a punctat Manuel.

# 8 goluri a marcat Manuel pentru Oțelul Larissa în cele șase meciuri de când a fost legitimat

# Steaua Mărgineni a fost singura echipă care a primit trei goluri de la Manuel, restul s-au „mulțumit” doar cu câte unul

 

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 24 Oct. 2013, 11:10 Ligi județene
Pe aceeași temă