Liga a IV-a Hunedoara începe pe 18 august

31 Jul. 2012, 15:29 Ligi județene
Liga a IV-a Hunedoara** începe pe 18 august

În cadrul Adunării Generale a AJF Hunedoara care a avut loc ieri și la care au participat reprezentanții a 40 dintre cei 58 membri afiliați s-a stabilit datele de start și final al campionatelor din sezonul 2012-2013. Astfel, Liga a IV-a Hunedoara – seniori și juniori – are programată prima etapă a turului pentru sâmbătă 18 august iar ultima pentru 8 decembrie cu începere de la ora 11:30 . Competiția va fi reluată pe 2 martie 2013 și se va încheia pe 9 iunie 2013. În funcție de câte echipe se vor înscrie în campionat atât turul cât și returul va avea una sau trei etape intermediare. Astfel, în formula cu 17 sau 18 formații va fi o singură etapă intermediară programată în tur pentru miercuri 5 septembrie iar în cazul în care în campionat se vor înscrie 19 sau 20 de formații atunci la toamnă se vor juca trei etape la mijlocul săptămânii pe 5 septembrie, 3 octombrie și 7 noiembrie. Liga a V-a Hunedoara care și sezonul viitor va fi structurată în două serii – va debuta duminică 26 august iar prima etapă a Cupei României – faza județeană Hunedoara ediția 2012-2013 se va juca o săptămână mai devreme, pe 19 august doar între echipe din Liga a V-a.

Toate echipele înscrise în Liga a IV-a și Liga a V-a Hunedoara trebuie să achite taxa de participare în campionat până vineri 3 august inclusiv altfel nu vor fi luate în calcul la întocmirea programului turului care va avea loc miercuri, 8 august la Liga a IV-a Hunedoara respectiv joi, 9 august pentru Liga a V-a Hunedoara și prima etapă a Cupei.

Record de echipe participante!

Cel mai probabil campionatul Ligii a IV-a Hunedoara ediția 2012-2013 va fi format din 20 de echipe , cu trei mai multe decât în precedentul. Astfel, celor 16 echipe din sezonul trecut: CS Vulcan (campioană), Universitatea Petroșani (câștigătoarea Cupei României), Aurul Brad, Jiul II Petroșani, Minerul Uricani, Minerul Aninoasa, Metalul Crișcior, Retezatul Râu de Mori, Gloria Geoagiu, Șoimul Băița, Dacia Orăștie, Aurul Certej, Retezatul Hațeg, Inter Petrila, Zarandul Crișcior și Victoria Călan li se vor alătura nou promovatele CS Ghelari și AS Hercules Lupeni, CFR Simeria venită din Liga a III-a plus nou înființata AS Cetate Deva. În incertitudine se află participarea grupărilor Gloria Geoagiu și Minerul Aninoasa care vor trebui să își modifice forma de organizare până la startul campionatului. Clasată pe locul 17, ultimul, în Liga a IV-a 2011-2012 echipa Minerul Teliuc a fost retrogradată în Liga a V-a.

Articol scris de Sami Tamaș

31 Jul. 2012, 15:29 Ligi județene
Pe aceeași temă