La Mehedinți, gazdele au fost fără vlagă în runda inaugurală

La Mehedinți,** gazdele au fost fără vlagă în runda inaugurală

La fel ca sezonul trecut, Liga a IV-a Mehedinți a început cu opt echipe la start, iar campionatul se desfășoară tot în sistem două tururi – două retururi. Noutățile ediției 2015-2016 sunt AS Coșuștea Căzănești și AS Viitorul Șimian, care au luat locul defunctelor ASFC Drobeta și AS Turnu Severin. Astfel, municipiul Drobeta – Turnu Severin a rămas fără fotbal la nivel de seniori, reședința județului Mehedinți neavând reprezentante nici în ligile naționale!

Corcova a furnizat prima surpriză

Runda inaugurală a Ligii a IV-a Mehedinți a consemnat și prima surpriză a sezonului, vicecampioana ultimelor două ediții fiind învinsă, pe propriul teren, cu 3-1 de AS Corcova. Oaspeții au marcat prin noile achiziții Alexandru Socol (′32, ′80) și Ionuț Chiotan (′43), în timp ce golul de onoare al Recoltei Dănceu a fost izbutit de Robert Țogoe (′60). A fost prima victorie a echipei din Corcova la Dănceu, unde în anii precedenți fusese învinsă, mai de fiecare dată, la scor.

Coșuștea n-a făcut față campioanei

La Șimian, nou-înființata AS Viitorul a fost surclasată cu 4-1 de ocupanta locului al treilea din sezonul trecut, CS Strehaia, care a punctat prin Claudiu Topală (′25, ′60), Adrian Balaci (′3) și Marian Slapciu (′90). Singura reușită a gazdelor i-a aparținut lui Gabriel Ciolacu (′36).

Scorul primei etape l-a izbutit însă campioana Pandurii Cerneți, care s-a impus cu 6-2 pe terenul fostei echipe de Liga a V-a Coșuștea Căzănești, prin golurile lui  Mădălin Mătăsăreanu (′43, ′47, ′58), Marius Basarab (′9, ′65) și Marius Popescu (′86), respectiv Eduard Tița (′40) și Costinel Stanciu (′53).

Astfel, oaspeții au câștigat toate cele trei jocuri programate în runda inaugurală, meciul Viitorul Cujmir – Dunărea Gruia fiind amânat la cererea echipei-gazdă.

Etapa I

Recolta Dănceu – AS Corcova         1-3 (0-2)
Coșuștea Căzănești – Pandurii Cerneți    2-6 (1-2)
Viitorul Șimian – CS Strehaia        1-4 (1-2)
Viitorul Cujmir – Dunărea Gruia
(16 septembrie)

Etapa viitoare

Sâmbătă, ora 17
Pandurii Cerneți – Recolta Dănceu
CS Strehaia – Coșuștea Căzănești

Duminică, ora 11
Dunărea Gruia – Viitorul Șimian
Duminică, ora 17
AS Corcova – Viitorul Cujmir

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

Pe aceeași temă