Jiul își pierde principalul marcator. Ursachi nu mai îndură condițiile „groaznice” și faptul că a primit doar 200 de lei deși a jucat în toate meciurile

Principalul marcator al echipei de fotbal Jiul Petroșani, Darius Ursachi, este dorit de mai multe formații și, mai mult ca sigur, se va transfera de la gruparea lui Sorin Ghițan. Hercules Lupeni și Minerul Uricani sunt cluburile care și-au manifestat interesul pentru jucătorul care în turul de campionat al Ligii a 4-a Hunedoara a marcat 9 goluri pentru Jiul și a încasat suma de 200 de lei.

Darius Ursachi este, la nici 21 de ani, unul dintre jucătorii talentați din fotbalul din Valea Jiului. Fotbalistul a avut un tur de campionat foarte bun, remarcându-se în meciurile cu echipele de pe primele locuri. Acum, acesta și-a manifestat dorința de a pleca, fiind dorit de o echipă din Reșița unde are promis un salariu de 1.100 de lei plus primă de joc, dar și de două grupări din Vale, Minerul Uricani și Hercules Lupeni.

„Eu am stat la Jiul la rugămințile lui Sorin Ghițan și ale lui Marin Tudorache și am făcut acest lucru din respect pentru ei, dar, sincer, nu mai vreau să mai rămân în aceste condiții. Am dat 9 goluri, am jucat în toate meciurile și am luat 200 de lei într-un tur de campionat. Cred că șanse să mai rămân la Jiul sunt minime, asta în cazul în care nu se va face ceva pozitiv”, a afirmat jucătorul din Petroșani.

Condiții dezastruoase

Ursachi își amintește cum în turul de campionat apa caldă a lipsit cu desăvârșire. „A fost groaznic să nu ai apă să te speli și să mergi murdar acasă. Echipamentele de joc ni le spălau antrenorii. Nu mi se pare normal ca în secolul în care trăim să nu ai condiții minime de joc. Și cele mai slabe echipe din județ au apă, numai noi nu. Durerea noastră este că nimeni, în afară de cei de al club, nu s-a interesat de noi, în ciuda faptului că am avut un tur bun de campionat. Cred că dacă se implica puțin mai mult și Primăria am fi fost printre primele locuri”, spune jucătorul care își dorește un viitor mai bun pentru Jiul.

Fotbalistul spune că îl marchează despărțirea de Jiul. „Chiar veneam cu drag la antrenamente și aș mai fi venit și în continuare dacă situația s-ar schimba cât de cât. Nici nu se știe dacă se va mai reuni echipa, date fiind aceste condiții”, a mai spus Ursachi.

Jucătorii Jiului și-ar fi dorit și ei să fie pe lista cu premieri de la finele anului, chiar dacă nu au fost pe primul loc. „Chiar i-am lăsat un comentariu domnului primar Ridzi pe contul personal de facebook în care mi-am arătat nemulțumirea că pe noi ne-a dat la o parte”, a mai adăugat jucătorul.

Articol scris de Loredana Juglea

Pe aceeași temă