Feroviarii învinși de Ictar-Budinț!

Cornel Biholari 30 Sep. 2010, 16:46 Ligi județene
Feroviarii învinși de Ictar-Budinț!

CFR-ul a fost învins ieri la „Județ” de FC Bega Ictar-Budinț cu 2-0 chiar pe teren propriu în ceea ce poate fi considerată cea mai mare umilință din istoria grupării feroviare. Etapa trecută fosta divizionară secundă pierdea primele puncte la Racovița după un joc care s-a lăsat cu suspendări și accidentări pentru ceferiști. Fără Ionaș, M. Andrei, Smultea, C. Popa și Molcuț, ultimii doi
accidentați, feroviarii s-au făcut de râs în restanța de ieri.

Antrenorul Florin Bugar era extrem de supărat la finalul jocului și părea dispus să nu mai continue la „alb-vișinii”.

„Este cea mai mare umilință pe care am trăit-o, s-ar putea să iau o decizie radicală”, a spus tehnicianul „leoparzilor”, care au căzut pe locul șase în Seria a III-a a Campionatului Județean Timiș.

Beșiktașul din Banat

Gruparea de la sat care le-a venit de hac tinerilor ceferiști se numește FC Bega Ictar-Budinț (foto, în alb-negru) și reprezintă un sat de numai 500 de locuitori. Dacă în lumea fotbalului se obișnuiește ca echipele să facă fuziuni sau cedări de loc, Ictar-Budinț reprezintă un caz în care două sate, respectiv Ictar și Budinț, au fuzionat pentru că erau prea mici și apropiate.

Performanța realizată ieri la „Gara Mare” e cu atât mai notabilă pentru oaspeți, asta doarece aceștia în mod normal trebuiau să pice la finele campionatului trecut în cel mai jos eșalon al județului, „Promoție”. Clubul patronat de Benone Subțire a supraviețuit însă grație reorganizării seriei și s-a întărit pentru a nu mai avea emoții la retrogradare.

Reușita lui Muntean în urma unei faze create de Neag, fost jucător la Mama Mia Becicherecu Mic și golul realizat de Daniel Cojocariu, au adus multă bucurie „ictar-budințenilor”.

„Au avut în prima repriză 20 de centrări, Satmari a prins tot”, și-a lăudat portarul, Gheorghe Lelcu, antrenorul lui FC Bega Ictar-Budinț.

„În toată istoria sa echipa nu s-a întâlnit cu un adversar al cărui palmares să fie așa de bogat. Druckerilor de aici nu le vine să creadă când le răspundem ce am făcut, că am bătut CFR-ul cu 2-0!”, mai spune Gheorghe Lelcu.

Un fapt interesant e că echipa din Ictar-Budinț, ale cărei culori implică tradițional chiar nuanțe de vișiniu, îmbracă acum un echipament alb-negru al formației Beșiktaș Istanbul.

„Un turc a insistat să ne cumpere un rând de echipament identic cu al celor de la Beșiktaș, iar noi am acceptat”, explică Lelcu, care uneori intră la joc alături de nepotul său Alex Lelcu, fost jucător la CFR Timișoara. Ca orice victorie, reușita din „Capitala Banatului”, a treia în această ediție de campionat, a fost sărbătorită la restaurant: „Două lăzi de bere la băieți din partea mea”, a decis președintele Benone Subțire.

Foto: FC Bazos

Cornel Biholari 30 Sep. 2010, 16:46 Ligi județene
Pe aceeași temă