FC Bihor s-a reunit, dar incertitudinea planează în continuare asupra activității viitoare

Mihai Andries 08 Jul. 2014, 13:07 Ligi județene
FC Bihor s-a reunit,** dar incertitudinea planează în continuare asupra activității viitoare

Conform planificării făcute la finele sezonului trecut, antrenorii și jucătorii clubului FC Bihor s-au prezentat luni, de la ora 18, la Stadionul „Iuliu Bodola”, la reunirea programată în vederea începerii pregătirilor pentru următorul sezon competițional.

Reunirea a fost însă umbrită de situația de la club, care rămâne incertă. Astfel,rămași fără președinte, după ce contractul lui Șerban Morcan a expirat pe 30 iunie și nu a mai fost prelungit, dar și aflând din presă de intenția Primăriei Municipiului Oradea de a nu mai finanța echipa, antrenorii, jucătorii și angajații clubului au așteptat luni să vină cineva măcar din partea autorităților locale, în special de la Consiliul Județean Bihor (celălalt partener, alături de Primăria Oradea, care au susținut financiar clubul) să le transmită un mesaj, cu privire la ce se va întâmpla în continuare la FC Bihor. Din păcate însă nu a fost prezent vreun reprezentant al celor două entități, ceea ce pune și mai mult sub semnul întrebării activitatea viitoare de la clubul de fotbal fanion al județului.

„Revederea vis-a-vis de băieți e plăcută, din păcate nu a venit însă cineva să ne spună și nouă ce se va întâmpla în continuare cu soarta noastră, până la urmă. Sper ca mâine să vină cineva și să ne spună și nouă ceva, pentru că până la urmă e vorba un pic și de noi ca oameni și nu doar ca fotbaliști sau ca antrenori și așa mai departe. E vorba de soarta unor familii, pentru că suntem aicea vreo 26, care am fost astăzi, 16 și cu ceilalți 10 care suntem pe lângă fotbaliști, care așteptăm să ni-se spună ceva, indiferent că e albă sau neagră, cred că măcar atâta lucru se poate, să vină cineva să ne spună ceva”, a declarat presei antrenorul Alexandru Pelici.

„Astăzi a fost data reuniri, s-ar fi putut amâna această reunire, dacă cei care răspund de destinele acestei echipe nu erau pregătiți și se putea comunica acest lucru sau eventual s-o amânăm. Sperăm ca mâine să vină cineva și să ne spună ce se va întâmpla. Avem contracte, suntem antrenori și jucători profesioniști și ne-am prezentat la reunire. Din punctul nostru de vedere, noi trebuie să începem pregătirile, dar pentru asta trebuie să discutăm despre programul ulterior, despre un eventual cantonament, despre jucătorii la care le-au expirat contractele și despre ce jucători vor veni sau nu vor veni, despre planurile acestei echipe, despre ce se  va dori de la noul campionat. Sunt multe, multe probleme care trebuie discutate”, a mai declarat Alexandru Pelici.

Prezent și el la conferința de presă de la reunire, organizatorul de competiții al clubului, Sergiu Albu, a reliefat, la rându-i, situația din prezent de la club. „Eu mi-am făcut datoria și m-am prezentat zi de zi la club. E datoria mea, sunt angajat al acestui club, îmi fac treaba până la capăt. În momentul în care o să vină cineva să ne comunice că nu se mai continuă activitatea sau care sunt alte condiții, ne conformăm. Până acum, n-a sosit nimeni. Noi ne facem treaba, am stabilit un program la sfârșitul campionatului, noi îl respectăm, drept urmare ne-am întâlnit astăzi, mergem înainte, dar așteptăm acum un semnal și din partea autorităților”, a declarat Sergiu Albu.

Așteptarea aceasta de la club însă a consemnat și un moment hilar, pe care l-a prezentat antrenorul Alexandru Pelici. „Nu avem președinte și aceasta este o problemă majoră, pentru că de exemplu nu putem face nimic, pentru că nimeni nu are drept de semnătură, astfel, din această cauză mi s-a spus că nu a putut fi achiziționat detergent pentru spălarea echipamentului”.

În speranța că cineva din partea autorităților se vor sesiza și vor lua o decizie în privința clubului orădean de fotbal, la primul antrenament în perspectiva noului sezon s-au prezentat: Călin Fildan și Alin Sălăjan – portari, Dorin Mihuț, Cosmin Letan, Florin Lazăr, Claudiu Pascariu, Adam Achim, Valentin Petricău, Ciprian Străuț, Andrei Haș, Mădălin Stancu, Cristian Cigan, Zsombor Lukacs, Ionuț Ban, Denis Nichita, Norbert Lorincz, Andrei Ludușan și Dan Negrea. Alături de aceștia au fost antrenorii: Alexandru Pelici – principal, Roberto Ivan și Călin Cheregi – secunzi și Florin Berța – antrenor cu portarii.

În așteptarea unor vești din partea celor care susțin financiar clubul, antrenorii au mai programat pentru marți dimineață, de la ora 10, o ședință tehnică, după care rămâne de văzut ce se va întâmpla…

Sursa: FC Bihor

Mihai Andries 08 Jul. 2014, 13:07 Ligi județene
Pe aceeași temă