Echipa suporterilor stegari trece la nivelul următor! AS „SR” Brașov a fost preluată de un investitor și are un nou antrenor principal

Marius ANGHEL 22 Dec. 2017, 12:18 Ligi județene

2017 va rămâne în istorie ca anul în care FC Brașov a intrat în faliment după doi ani în care insolvența nu a putut fi evitată din cauza datoriilor care au crescut vertiginos. Tot 2017 va rămâne însă în istorie și ca anul în care spiritul „stegarilor” a făcut ca un proiect care era considerat de mulți fantezist să ia amploare. 140 de „nebuni frumoși” ai Brașovului, oameni din toate categoriile sociale, dar uniți de dragostea pentru Steagu’, au pus bazele unei echipe, care să ducă tradiția mai departe. Și au numit-o AS SR Brașov. După obținerea CIS-ului, membrii cotizanți au făcut alegeri democratice pentru funcțiile de conducere, Vasile Dochița a fost ales președinte, iar Horațiu Culcear și Nicu Badea au fost aleși ca vicepreședinți. Petre Lucian și Andrei Șanta s-au alăturat proiectului, iar imediat lotul a început să prindă contur, mai ales că jucătorii au fost încântați de faptul că echipa urma să joace pe „Tineretului”, legendarul stadion al „stegarilor”.

19 august, primul meci oficial

După ce AJF Brașov și-a dat acceptul ca echipa suporterilor să joace în Liga a 4-a Brașov, pe 19 august, AS „SR” Brașov câștiga primul meci oficial de la înființare: 10-0, în deplasare, la Ghimbav, cu formația locală Aripile. Au urmat meciuri pe „Tineretului”, dar și în tot județul, iar fanii au fost mereu prezenți în număr mare alături de echipă. Au fost meciuri de poveste, cu Inter Tărlungeni, la Zărnești, la Voila, la Rupea sau Berivoi, derby-urile locale cu ACS Steagu și Colțea, dar și cele două meciuri tensionate cu Precizia Săcele din Cupa României și din campionat. AS „SR” Brașov a terminat turul pe primul loc, la egalitate de puncte cu Precizia Săcele, și la două puncte de Olimpic Zărnești, astfel că cele trei se vor lupta în primăvară pentru promovare.

Dochița rămâne președintele echipei

Cum doar din cotizațiile suporterilor nu poți susține financiar o echipă care se luptă la promovare, pe modelul U Cluj, Petrolul sau Oțelul, unde firme importante s-au alăturat acestor echipe, și la Brașov a apărut încă de acum mai bine de o lună varianta Simon Maurer, președintele unei companii importante.

Negocierile s-au încheiat cu succes, mai ales că solicitările reprezentanților suporterilor conduși de Horațiu Culcear nu aveau cum să nu fie acceptate. Astfel, reprezentanții AS „SR” Brașov au solicitat ca Vasile Dochița să rămână în continuare președintele echipei, clubul să nu fie mutat din oraș, iar echipa să-și păstreze culorile. Miercuri seara, cele două părți au semnat actele. De fapt, cei trei membri fondatori ai AS „SR” Brașov au fost înlocuiți de către Vasile Dochița și doi reprezentanți Maurer Imobiliare, Filip Lițoiu și Claudiu- Adrian Preda.

„Reprezentanții suporterilor stegari și Maurer Imobiliare au ajuns la un acord, iar astăzi (n.r. – miercuri) au semnat actele și au cedat puterea de decizie la echipa AS «SR» Brașov în favoarea președintelui Vasile Dochița și a doi reprezentanți Maurer Imobiliare, Lițoiu Filip și Preda Claudiu-Adrian. Fiecare persoană va deține în mod egal, 33,33%, dreptul de proprietate asupra clubului stegar. În noua structură va rămâne președinte Vasile Dochița, care devine și administratorul Asociației Sportive «SR» Brașov. Președintele se va ocupa în continuare de respectarea doleanțelor membrilor cotizanți. Reprezentanții Maurer Imobiliare și Vasile Dochița își doresc alături și un reprezentant al suporterilor stegari, pentru a asigura transparență și o comunicare eficientă între club și fani. Condițiile suporterilor, acceptate și de noua conducere, au fost ca echipa să nu fie mutată niciodată din oraș, să nu își schimbe culorile sau denumirea”, se precizează în comunicatul AS „SR” Brașov.

Florin Stîngă, noul antrenor. Petre Lucian va fi director tehnic

Prima mutare a conducerii clubului este instalarea lui Florin Stîngă ca antrenor principal, acesta urmând să facă echipă cu directorul tehnic Petre Lucian și cu antrenorul cu pregătirea portarilor, Andrei Șanta. Venirea lui Stîngă ca antrenor la AS „SR” Brașov a fost ideea lui Simon Maurer.

Maurer a confirmat și faptul că îl dorește pe Florin Stîngă în stafful tehnic al echipei. „Îl cunosc foarte bine pe Florin Stîngă, este un antrenor serios, care sunt convins că va aduce un plus la nivelul staffului tehnic și va face treabă bună împreună cu Petre Lucian și Andrei Șanta”, spunea, zilele trecute, Simon Maurer.

Florin Stîngă și-a încheiat, oficial, ieri dimineață, conturile cu gruparea AFC Hărman, club din Liga 3, iar în jurul prânzului a semnat contractul cu AS „SR” Brașov. „La solicitarea lui Florin Stîngă am reziliat contractul său cu AFC Hărman. Îi dorim mult succes la AS «SR» Brașov. Noi vom continua cu Ioan Naghi antrenor principal, iar Buga și Forika vor fi antrenori secunzi”, a spus Marius Stoichiță, președintele AFC Hărman.

Cu siguranță, la AS „SR” Brașov vor urma și câteva achiziții importante, totul pentru atingerea obiectivului: promovarea în Liga a 3-a. O veste bună pentru jucători și antrenori este aceea că vineri își vor încasa salariile pe luna noiembrie, promisiune făcută de Vasile Dochița la banchetul de miercuri seara de la Tărlungeni.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan Bălaș (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 22 Dec. 2017, 12:18 Ligi județene
Pe aceeași temă