Dinu Maghici e noul antrenor al Progresului Pecica!

Mihai Andries 12 Jan. 2014, 10:20 Ligi județene
Dinu Maghici** e noul antrenor al Progresului Pecica!

Liderul Ligii a IV-a a apelat la o variantă surprinzătoare după despărțirea de Dorel Mutică. În această seară, conducerea Progresului a finalizat discuțiile cu Dinu Maghici, căruia i-a fost încredințată banca tehnică!

„E o mișcare curajoasă, ne-o asumăm. E provocare pentru noi, știm că a studiat în Anglia, știm și că nu a mai antrenat la noi, dar avem încredere în Dinu Maghici. Obiectivul e clar, vrem să ne păstrăm locul de acum!”, a anunțat Doru Lengyel, managerul clubului din Pecica.

Dinu Maghici (32 de ani) a jucat la UTA, ACU, Ineu, Gloria, CPL, sau Curtici, iar ultimii ani i-a petrecut în Anglia, mai întâi ca jucător în ligile inferioare apoi a început să cocheteze cu meseria de antrenor, la copii și juniori, apoi ca reprezentant la Liverpool Community FC, dar și ca secund la una din trupele sale. În Anglia a obținut licența C UEFA, iar ultimele luni a activat în Statele Unite ale Americii într-un program de antrenamente dedicat copiilor și juniorilor, întins pe mai multe state din Lumea Nouă.

„Mă pregăteam să merg din nou în Anglia, dar domnii de la Pecica m-au contactat. Am avut mai multe întâlniri și am ajuns la un acord. Am dat peste oameni serioși, au proiect pe termen lung, nu doar la prima echipă, ci și la nivelul copiilor și juniorilor. După 3 ani și jumătate în Anglia, vreau să-mi demonstrez, și nu doar mie, că am flerul necesar și pot implementa cunoștințele dobândite acolo jucătorilor din România. Mă refer la desfășurarea antrenamentelor, mentalitate, profesionalism și structura întregului club”, a punctat Dinu Maghici.

Returul se anunță teribil, Pecica are două puncte avans în fața elevilor lui Roli Nagy de la UTA II, însă Maghici se arată curajos și a avut un cuvânt și pentru tehnicianul care a dus Progresul pe prima treaptă.

„Știu că am intrat în ceva riscant, dar numai riscând poți reuși. Apreciez munca domnului Mutică, am luat echipa de pe locul 1, sunt dator, la rândul meu, să rămână pe același loc la sfârșit. Le mulțumesc domnilor de la Pecica pentru încrederea acordată și promit că nu-i voi dezamăgi”, a concluzionat Dinu Maghici.

Noul antrenor face cunoștință cu efectivul pe care-l va comanda pe 14 ianuarie.

Sursa: SportArad

Mihai Andries 12 Jan. 2014, 10:20 Ligi județene
Pe aceeași temă