Derby-ul Ripensia – ASU Poli din Cupă se va juca pe o arenă minusculă. Condițiile în care sunt așteptați fanii alb-violeți

Dacă la jocul de campionat de pe „Dan Păltinișanu” au fost circa șase mii de spectatori, următorul duel „Ripi” – ASU, programat la finele lunii în Cupa României, faza județeană, se va disputa cu maximum câteva sute de privitori. Gazdele roș-galbene au decis să beneficieze de avantajul terenului propriu în derby-ul timișorean din semifinala Cupei. Din păcate însă, noua lor casă, arena din Ciarda Roșie, nu poate primi un public numeros.

Spectacolul a fost total la ultimul meci dintre cele două proiecte timișorene pornite din ligile inferioare. Ripensia a disputat la începutul primăverii returul cu ASU Politehnica pe „Dan Păltinișanu”. Oaspeții s-au impus atunci cu 6-2 în uralele unei peluze sud ca în vremurile de odinioară. Roș-galbenii au realizat o bună rețetă financiară, dar nu mai sunt dispuși să joace și derby-ul din Cupă pe o arenă încăpătoare. Roș-galbenii sunt gazdele unicei manșe datorită faptului că evoluau în „Județ” sezonul trecut. Mutată pe fostul „Tehnomet”, unde va sta cel puțin zece sezoane, gruparea cu nume de legendă a început lucrările la Arena „Ciarda Roșie”, teren pe care echipa traversează o perioadă bună.

„Aici se joacă pentru că asta e baza noastră de pregătire, aici ne antrenăm, aici jucăm toate meciurile. Avem un avantaj față de celelalte echipe cu care jucăm, deci avem și noi avantajul terenului propriu. Până acum, în turul campionatului și meciul cu ei (n.r. ASU Poli) din retur nu putem să zicem că am avut avantajul terenului propriu, am fost tot cu valiza în spate. Eu cred că se vede lucrul acesta, la toate meciurile jucate aici, am dominat adversarii net, din toate punctele de vedere”, a declarat Cosmin Stan, tehnicianul Ripensiei.

Terenul din Ciarda Roșie a suferit deja îmbunătățiri, în primul rând gazonul arată tot mai bine. Au avut loc lucrări de igienizare iar pe viitor sunt planuri pentru o tribună modernă. Capacitatea e de altfel marea problemă în acest moment. În singură tribună-schelă, la care se ajunge printre terenurile de tenis, intră doar câteva sute de spectatori iar terenul e împrejmuit de gard pe celelalte laturi, acesta blochează astfel vederea dinspre stradă.

Dâmbul-peluză naturală, salvarea ultrașilor

Terenul din Ciarda ar putea fi prin urmare problematic dacă afluența publicului va fi mare pe 27 mai, când e programat duelul de Cupă dintre Ripensia și ASU Politehnica. Chiar dacă interesul spectatorilor timișoreni ar scădea covărșitor, soluția de compromis pentru galeria alb-violetă poate veni sub forma dunei de pământ formate în spatele uneia dintre porți. Aceasta a primit în primăvară un adevărat aspect de peluză naturală verde și ar putea fi escaladată de suporteri. În spatele ei se află chiar proprietatea primăriei unde la un moment dat s-a vehiculat ideea de a fi construită o arenă de 5.000 de locuri pentru echipa de rugby. Terenul e lăsat în continuare în paragină.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă