Daniel Chiriță pune umărul la promovarea Petrolului. Fundașul de 42 de ani va juca pentru noua echipă a Ploieștiului

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 14:17 Ligi județene
Daniel Chiriță pune umărul la promovarea Petrolului.** Fundașul de 42 de ani va juca pentru noua echipă a Ploieștiului

Fundașul Daniel Chiriță, în vârstă de 42 de ani, este ultimul transfer al nou-înființatei Petrolul 52. Apărătorul a câștigat Cupa României în 1995 alături de Petrolul Ploiești, iar în 2010 a promovat în Liga 1 cu aceeași formație.

Chiriță s-a prezentat deja la antrenamentele echipei clasate pe primul loc în Liga a 4-a din Prahova. Acesta ar putea reprezenta și o variantă pentru postul de antrenor secund al lui Octavian Grigore, la care a renunțat zilele trecute Nicolae Constantin. Posesor al unei școli de fotbal, Chiriță ar urma să extindă colaborarea acesteia la nivelul grupelor de copii și juniori cu Petrolul 52.

„Într-adevăr, m-au sunat luni și mi-au făcut această propunere, de a-i ajuta cel puțin în acest sezon. M-au întrebat dacă vreau să mai joc sau am de gând să mă dedic antrenoratului și le-am spus clar că dorința mea este să mai joc. M-am descurcat fără probleme în sezonul trecut în Liga a III-a, așa că nu văd de ce nu aș face-o în Liga A Prahova”, a declarat, pentru republicanii.ro, Daniel Chiriță, precizând că nu a purtat cu managerul Cristi Vlad nicio discuție legată de perioada contractuală sau de bani: „Nu am discutat acest aspect, pentru că eu vreau să ajut Petrolul. Este echipa care m-a crescut și mi se pare normal să dau o mână ajutor dacă este nevoie”.

Sezonul trecut, Chiriță a evoluat la CS Ștefănești, în Liga a 3-a, iar în această ediție de campionat a jucat pentru echipa sa din Superliga B Prahova, CS Petrolul 95.

De-a lungul carierei, Chiriță a jucat la Petrolul Ploiești, Universitatea Craiova, Rapid București, FC Național, UTA Arad, Șahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg, Metalist Harkov și Stal Alcevsk.

De asemenea, Chiriță a fost și antrenor-jucător al naționalei artiștilor, cu care a reușit să câștige Campioanatul Mondial.

Articol scris de Sorin GEORGESCU (Mediafax)

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 14:17 Ligi județene
Pe aceeași temă