CSM II și Șirineasa au făcut spectacol în Zăvoi. Cele două echipe din Liga 4 au atras la meci mai mulți spectatori decât o face trupa lui Pelici în Liga 2

CSM II Râmnicu Vâlcea a cedat miercuri, în Zăvoi, prima manșă din semifinalele fazei județene a Cupei României, scor 0-2,  în disputa cu CS Șirineasa.

Paradoxal, jocul de Cupă dintre cele două echipe de Liga a IV-a a adunat în Zăvoi peste 600 de spectatori, mult peste media din acest an a formației fanion a Vâlcii, CSM, care activează în Liga a 2-a. Și ca tacâmul să fie complet, jocul a fost condus de o brigadă de arbitri de Liga 1, condusă de Adrian Comănescu, avându-i ca asistenți pe Florin Păunescu și Marius Badea.

CSM II și Șirineasa au oferit spectatorilor o primă repriză cu un ritm alert, faze frumoase, un joc de nivelul Ligii a 3-a. CSM II a mizat pe juniorii care au debutat recent la Liga a 2-a, precum Prvulovic, Marin, Preda, Lazăr, Ion sau Piscanu.

Portarul Angelco Prvulovic a debutat săptămâna trecută în eșalonul secund, însă acum a gafat la prima reușită a oaspeților, când, după un balon trimis înapoi, s-a precipitat și a degajat puternic în Stanciu, iar mingea a sărit peste el, în poartă!

Lider detașat în Seria Sud, CS Șirineasa este una din favoritele la promovare oferite de Liga a IV-a Vâlcea, alături de prima clasată din Seria Nord, Flacăra Horezu. Primarul din Șirineasa, Dan Săraru visează cu ochii deschisi la Liga a 3-a, după ce, anul trecut, a inaugurat în comună o bază sportivă modernă. Cei doi copii ai primarului, Leo și Ion Săraru, evoluează pentru Șirineasa, primul trecând cu ani în urmă și pe la CSM.

Ritmul jocului a mai scăzut în partea secundă, însă echipa pregătită de fostul jucător al Chimiei, vulcanicul Lucian Giurcă a fost mai bună. Mai întâi, portarul de la CSM II, Prvulovic și-a răscumpărat eroarea din prima repriză și a salvat un gol ca și făcut, din postură de unu la unu cu un adversar, apoi Șirineasa a mai avut o bară. Pe final, Pușcatu a dus scorul la 2-0 și Șirineasa este cu un pas și jumătate în finala Cupei.

Flacăra Horezu defilează spre finală

Tot în finală va fi și rivala formației din Șirineasa la câștigarea Ligii a IV-a Vâlcea, Flacăra Horezu, care s-a impus detașat în prima manșă a semifinalei, 4-0 cu Unirea Tomșani, după reușitele lui Marinaș, Ciortan, Stănică și Vladu. Returul semifinalelor Cupei este programat pe 13 mai.

Județul Vâlcea nu are nicio reprezentantă în Liga a 3-a, după ce AJF a diluat mult valoric Liga a IV-a cu un sistem ineficient, cu 28 de echipe, împărțite în două serii, urmat de semifinale și finală.

CSM II: Prvulovic – Fl. Lazăr, Rizea, Bratu, A. Marin – D. Preda, Dumitrașcu – M. Ion, Piscanu, Petrescu – Neacșu. Au mai jucat Văcaru, Roșianu, Bloțu. Antrenor: Alex Ciobanu

Șirineasa: Armeanu – Stanciu, Mușuroia, Nicolaescu, Fistogeanu – Vlad, Mocioacă, Bucei, L. Săraru – Pașoi, Pușcatu. Au mai jucat: I. Săraru, B. Preda, Jugăstreanu, Călugărașu. Antrenor: Lucian Giurcă

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Pe aceeași temă