Vâlcea are din nou reprezentantă în Liga 3, după cinci ani. „A fost un an perfect pentru noi, promovarea este o mare împlinire sufletească”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Jun. 2016, 10:57 Stiri

Campioana Vâlcii, CS Șirineasa, a pierdut sâmbătă returul barajului de la Cetate, scor 1-3 cu Tractorul, dar a promovat în premieră în Liga a III-a grație victoriei cu 4-1 din meciul tur disputat pe teren propriu!

Astfel, după cinci ani de pauză, județul Vâlcea are din nou o reprezentantă în Liga a III-a, Șirineasa fiind construită în bună măsură pe scheletul fostei FC Oltchim.

Aflat la primul an de antrenorat în postura de principal, Octavian Iordache (32 ani) a obținut o performanță importantă, promovarea cu CS Șirineasa, care i-a adus și prelungirea contractului. „A fost greu, dar frumos. Am trăit emoții foarte mari, ne-am așteptat că va fi greu, s-a adeverit, dar am ieșit cu capul sus. Ne-am dorit cu toții promovarea, băieții au dat totul, s-au dăruit și am avut și sprijin, 200 suporteri vâlceni. O promovare muncită, meritată, pentru Șirineasa, pentru Vâlcea. Tractorul a prins la retur o zi mai bună, îi felicit și îi așteptăm anul viitor în Liga a III-a. Suntem fericiți, bucuroși, a fost un an greu, am realizat o frumoasă promovare, este o bucurie de nedescris. Am reușit, după câțiva ani, ca Vâlcea să aibă din nou o echipă la Liga a III-a. Promovarea a fost cea mai frumoasă experiență posibilă, a fost un an perfect pentru noi, o împlinire mare sufletească, îi felicit pe băieți, e meritul lor, eu sunt pe locul doi, am încercat să ajut cât am putut. M-am maturizat mult în acest an, am învățat enorm, eu am multe de demostrat, rămân simplu, muncesc, sper să aducem cât mai multe satisfacții și să reprezentăm cu onoare Vâlcea în Liga a III-a”, a declarat tânărul tehnician al celor de la Șirineasa.

Octavian Iordache speră că echipa sa va avea stabilitate financiară și la Liga a III-a, acolo unde este nevoie de un buget net superior. „Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la promovare, în primul rând jucătorilor, apoi sponsorului nostru, Mirel Vasilichia, conducătorului Mădălin Dobre, primarului Ion Streinu, fostului primar, Dan Săraru, care are și dânsul o mare parte de contribuție, dar și suporterilor noștri.  Am primit promisiuni că toți se vor strădui ca echipa să rămână  la Liga a III-a, să atragem noi sponsori lângă Primărie și Mirel Vasilichia și că se vor găsi resurse financiare, să rezistăm la Liga a III-a”, a mai spus Octavian Iordache.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 28 Jun. 2016, 10:57 Stiri
Pe aceeași temă