Revelația din Șirineasa! „Cine e pe primul loc, dar nu are bani deloc?”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 12:25 Stiri

Nou-promovată în Liga a 3-a, CS Șirineasa a obținut, vineri, cea de-a treia victorie consecutivă în tot atâtea etape desfășurate, 1-0 cu Atletic Bradu și astfel rămâne, surprinzător, în fruntea clasamentului Seriei a 3-a.

Unicul gol al meciului Șirineasa – Bradu a venit în minutul 30 și a fost reușit de juniorul împrumutat de la CSM Râmnicu Vâlcea, Alexandru Chiripuș, după o mingea recuperată și apoi centrată în careul argeșenilor de Ștefan Răcăreanu. La final, jucătorii vâlceni au cântat la vestiare: „cine e pe primul loc și nu are bani deloc, Șirineasa e!”, aluzie la faptul că echipa are un buget foarte subțire pentru acest nivel.

Față de sezonul trecut, când juca în Superligă, de la Șirineasa au plecat jucători importanți precum Ceapă, Melcea, Despoiu sau Tomescu, iar campania de transferuri a fost săracă și axată pe împrumutul unor juniori republicani de la CSM.

În aceste condiții, fostul atacant al Chimiei, Gabi Mangalagiu, care conduce și Centrul de Copii și Juniori al CSM-ului  a reușit adevărat minuni la Șirineasa și a făcut uitată plecarea fostului tehnician care a reușit promovarea, Tavi Iordache. „Poate că nu se aștepta nimeni la acest start de campionat, dar eu aveam speranțe, datorită grupului unit care l-am găsit acolo, acesta este cel mai important atuu al nostru. Chiar dacă au plecat mulți titulari, e normal, la orice echipă pleacă și vin jucători, importat este cum omogenizezi formația cât mai repede, iar, din fericire, noi am reușit acest lucru. Nu sunt încă mulțumit de joc, dar de rezultate nu am cum să mă plâng. Nu putem schimba obiectivul din mers, acesta se fixează la început de sezon, iar dacă se obține mai mult este bonusul nostru. Nu avem probleme grave din punct de vedere financiar, sper să reușim să terminăm sezonul în condiții onorabile. Juniorii sunt viitorul nostru, dar este un spirit foarte bun al echipei, toți se antrenează extraordinar, sunt numai jucători implicați total”, a declarat tehnicianul Gabi Mangalagiu, care, în urmă cu câțiva ani, a mai avut rezultate apreciate la acest nivel cu Damila.

În Seria 3 este clar că SCM Pitești este marea favorită la promovare, dar echipa pregătită de Nicolae Dică a disputat deocamdată doar două jocuri.

ACS Șirineasa – Atletic Bradu 1-0
Al. Chiripuș 30

Șirineasa: Cârstoiu – I. Săraru, Nicolaescu, Mușuroia, Roșianu – G. Constantinescu – Al. Chiripuș, Preda, Bloțu, L. Săraru – Răcăreanu. Au mai jucat: Lala, Duminică, Tănăsescu și Marinescu. Antrenor: Gabi Managalagiu

Atletic: Oprican – Din, Șerban, Dumitrache, Marin – Golban – Mincă, Tameș, Ruță, Jenaru – Marcu. Au mai jucat: Trache, Păvăluță, Ciucă și Trașcă. Antrenor: Adrian NEaga

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Sep. 2016, 12:25 Stiri
Pe aceeași temă