Comisia de Disciplină a AJF Timiș a respins contestația Ripensiei de la jocul cu ASU

Comisia de Disciplină a AJF Timiș a respins** contestația Ripensiei de la jocul cu ASU

Întrunită ieri, Comisia de Disciplină a AJF Timiș a dat mai multe decizii referitoare la evenimentele din runda a doua a Ligii a IV-a. Cel mai arzător punct pe ordinea de zi a fost contestația depusă de Ripensia după jocul cedat, scor 1-2, cu ASU Politehnica. „Oaspeții” de pe CFR au reclamat dreptul de joc al mijlocașului Dorin Codrea, intrat la alb-violeți pe finalul partidei.

Ripensiștii au contestat de fapt că Dorin Codrea, vărul antrenorului gazdelor, nu avea la el buletinul sau copia după carnetul de identitate care însoțește de obicei carnetele de joc. Întrucât la acest eșalon această prevedere nu e obligatorie iar ASU Poli nu se face vinovată de substituire de jucător, contestația a fost respinsă.

Alb-violeții aveau emoții în privința deciziei de azi după evenimentele din finalul sezonului trecut. Atunci ASU Poli se aștepta să câștige la masa verde jocul de pe teren cu FC Chișoda, echipă care nu a mai evoluat în ultimele două runde ale campionatului și să urce astfel pe locul 1. Totuși, Ghiroda a fost echipa care a mers la baraj după ce rezultatele din campionat au fost păstrate. Un alt motiv de temere era că delegatul lui „Ripi”, Adrian Onica, e totodată și vicepreședinte AJF Timiș. Roș-galbenii mai pot depune recurs în termen de cinci zile la decizie în cazul în care se simt nedreptățiți.

Faptul că ripensiștii au contestat dreptul de joc al lui Codrea jr. a atras un val de antipatie asupra lor din partea unor fani alb-violeți. Aceștia au postat mesaje negative în mediul online la adresa celor care se ocupă de formația cu nume de legendă.

Alte decizii luate joi de AJF sunt cu privire la jucătorii suspendați. Astfel, dacă ASU Poli nu va putea miza pe Ionuț Vucea în runda următoare, ca urmare a eliminării pentru două cartonașe galbene cu Ripensia. FC Auto Timișoara, gazda alb-violeților în etapa a treia are de asemenea un jucător suspendat, pe fundașul Imre Cine. Ghiroda nu poate conta nici ea sâmbătă împotriva Orțișoarei pe vedeta Alex Baranyi, din același motiv.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă