Chișcă, „bombardierul” din Uricani

28 Jun. 2012, 11:39 Ligi județene
Chișcă,** „bombardierul

Golgheterul Ligii a IV-a Hunedoara sezonul 2011-2012, Gabriel Chișcă este de meserie miner. El și-a adjudecat titlul de cel mai bun marcator din județ în ultimul joc din campionat când a dat 10 goluri. Toate din acțiune și „pe bune” ne asigură el.

Într-un sezon – 2011-2012 – în care atât titlul de campioană județeană, cât și trofeul Cupa României au fost câștigate de echipe din Valea Jiului, CS Vulcan respectiv Universitatea Petroșani, ar fi fost oarecum nefiresc ca cel mai bun marcator din Liga a IV-a Hunedoara să provină de la o formație din altă zonă a județului.

Golgheter din „întâmplare”

Astfel, în campionatul care s-a încheiat de curând golgheterul a fost dat de Minerul Uricani. Gabriel Chișcă este numele său și se laudă că a dat 23 de goluri. De profesie minier Chișcă a impresionat o țară întreagă în jocul din ultima etapă disputat la Teliuc atunci când a înscris nu mai puțin de 10 (zece) goluri în înfrângerea 10 la 11 cu codașa Minerul.

Până atunci vârful Uricaniului reușise să marcheze doar 13 goluri în 31 de meciuri – 3 în tur și alte 10 în retur – însă niciodată mai mult de 3 ori într-un singur joc cum s-a întâmplat în etapa a XXVII-a, Minerul Uricani – Inter Petrila, scor 8-1.

Deși eficacitatea sa debordantă din ultimul joc a stârnit suspiciuni și controvese în lumea fotbalistică din județ Chișcă ne asigură că nu a fost niciun aranjament cu adversarul sau vreo înțelegere cu colegii ci doar pură întâmplare.

„Trebuie să admit că să dai 10 goluri într-un singur joc e ceva deosebit însă jur că totul a fost corect. A fost pe bune. Nu m-a interesat să ies golgheter. Înainte de joc nici nu știam care e situația în clasamentul marcatorilor din județ”, a declarat pentru Ziarul Hunedoareanului, Gabriel Chișcă.

Nouarul Uricaniului a dezvăluit și care au fost golurile care l-au uns pe suflet. Surpriză, nu este niciunul dintre cele 10 de la Teliuc… „Cel mai mult m-am bucurat de cele două goluri cu care am învins liderul CS Vulcan (scor 2-1 în etapa a XXIX-a) – unul cu capul iar celălalt cu un șut din întoarcere din afara careului. Satisfacția este mai mare când dai gol liderului decât echipei de pe ultimul loc”, s-a destăinuit Chișcă.

Înghesuială pe podiumul golgheterilor. Trei pe un loc!

Alături de Gabriel Chișcă podiumul golgheterilor din Liga a IV-a Hunedoara – seniori a fost completat de alți 4 jucătorii dintre care 3 s-au închesuit pe cea de-a treia treaptă. Este vorba despre Remus Moldovan (Minerul Aninoasa), Raul Noja (Dacia Orăștie) și Silviu Boloș (Gloria Geoagiu), toți cu câte 15 goluri.

Pe locul doi s-a clasat Ioan Roșianu (CS Vulcan) cu 19 goluri.

În total în sezonul 2011-2012 al Ligii a IV-a Hunedoara s-au marcat 973 de goluri. Cele mai multe au fost marcate de campioana CS Vulcan – 94 goluri iar cele mai puține a dat Minerul Teliuc – 25 goluri. Victoria Călan a primit cele mai multe goluri – 102 iar CS Vulcan cele mai puține, doar 19.

Articol scris de Sami TAMAȘ

28 Jun. 2012, 11:39 Ligi județene
Pe aceeași temă