Casimcea și-a primit trofeul de campioană a Tulcei

06 Jun. 2012, 11:54 Ligi județene
Casimcea** și-a primit trofeul de campioană a Tulcei

Week-end plin de fotbal în județul Tulcea, din fericire nu ultimul pentru că deși s-a jucat ultima etapă de campionat, Cupa României își va desemna deținătoarea trofeului abia pe 17 iunie.

Începută în devans față de obișnuita zi de duminică, cu două restanțe și un meci al ultimei etape jucat mai devreme, week-endul fotbalistic a arătat miilor de spectatori care au participat în total la 15 meciuri de seniori și juniori, dintre care unul de Cupa României, că echipele nu au intrat în vacanță ba dimpotrivă și-au jucat până în ultima secundă șansa, fie ea pentru un loc pe podium, pentru o clasare mai bună în clasament sau chiar pentru calificare, în cazul cupei.

Pescărușul Sarichioi a câștigat la limită cu 1-0 meciul cu Flacăra M. Kogălniceanu, o restanță de la sfârșitul lunii martie, în timp ce Săgeata Stejaru s-a impus cu 7-3 în restanța cu Granitul Babadag, meci considerat în deplasare dar jucat la Stejaru. Atât Săgeata cât și Pescărușul au așteptat rezultatul meciului de duminică dintre Pescărușul și Izbânda pentru a-și împărți locurile pe podium, locul doi și respectiv trei.

Disputat în devans pentru a pre­mia campionii pe teren propriu, la Casimcea, meciul Luceafărul Slava Cercheză – Unirea Casimcea a fost un meci tensionat pe tot parcursul său, mai ales la final când arbitrul întâlnirii, Victor Chiriazic, a fost lovit de un spectator. Pe teren au câștigat cei de la Unirea Casimcea cu 2-1, diferența fiind făcută de Jalbă, din 11 metri, lovitură de pedeapsă care a inflamat spiritele.

În tot cazul, un antrenament cu scântei pentru Unirea Casimcea care n-a avut nimic de acumulat din acest meci în vederea bara­jului. Baraj care este programat peste numai două săptămâni. Festivitatea de premiere a avut loc duminică, de la ora 14.00, la Casimcea, în prezența a peste 2500 de spectatori, (iată că un astfel de eveniment poate aduce la stadion chiar și la țară, de două ori mai mulți spectatori ca pe Delta din Tulcea!) iar cupa și medaliile au fost înmânate campionilor, spre satisfacția primarului Gheorghe Țilincă, de către fosta ministră Ecaterina Andronescu, candidatul la președinția Con­siliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și, evident, preșe­dintele AJF Tulcea, Petre Badea.

La aceeași oră, la Sarichioi, după un meci de toată frumusețea, candidat la meciul campionatului, Izbânda Hagilarea reușea să se impună cu 3-2 în fața gazdelor de la Pescărușul Sarichioi, echipă lipsită de șansă din moment ce bara i-a refuzat nu mai puțin de șase ori golul. Inclusiv din penalty!

Prezenți la joc, oficialii de la Săgeata Stejaru și-au primit medaliile de vicecampioni, cu promisiunea că, după promovarea Unirii Casimcea în Liga a III-a, le vor urma din sezonul 2013-2014 în al treilea eșalon. Deși nu le va fi deloc ușor să-și onoreze promisiunea pentru că echipe ca Pescărușul Sarichioi, Izbânda Hagilarea și altele, de ce nu, au ambiții mari pentru următorul sezon.

Festivitatea de la Sarichioi a fost oficiată de vicepreședintele AJF Tulcea, Sorin Iacob, o ceremonie la care gazdele aveau așteptări mai mari.

În celelalte meciuri ale etapei, Național Somova a terminat la egalitate 2-2 meciul cu Progresul Isaccea, Tractorul Horia s-a im­pus pe terenul de la Cerna cu 3-1 în fața Granitului Babadag iar la Lăstuni, înaintea marii sărbători locale ce s-a terminat târziu în noapte, Flacăra M. Kogălniceanu a învins Troesmis Turcoaia cu 7-3, în probabil cel mai deschis meci al ultimei etape.

Omologarea meciurilor din week-end s-a făcut aseară la sediul AJF Tulcea iar Comisia de Competiții va omologa rezultatele finale și va definitiva clasamen­tele finale abia mâine.

Sursa: Obiectiv de Tulcea

06 Jun. 2012, 11:54 Ligi județene
Pe aceeași temă