Pas greșit făcut de Sportul Chiscani în manșa tur a barajului de promovare. Tulcenii de la Șoimii Topolog sunt favoriți la accederea în Liga 3

Marius ANGHEL 20 Jun. 2016, 11:26 Stiri

Susținută frenetic de peste 500 de suporteri, Sportul Chiscani nu a reușit să tranșeze în favoarea sa partida cu Șoimii Topolog din manșa tur a barajului de promovare în Liga III-a din cauza faptului că jucătorii formației gazdă nu au putut face față emoțional unui astfel de meci. Iar gafele individuale din prima repriză ale jucătorilor echipei Sportul au decis soarta partidei tur. Meciul de la Chiscani s-a încheiat la egalitate, 2-2, iar promovarea se va juca în returul de sâmbătă de la Topolog.

Nici nu s-au așezat bine formațiile în teren și oaspeții au marcat prin Nane (min. 3), însă golul atacantului echipei Șoimii Topolog a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. La faza imediat următoare, Huțu a șutat plasat însă Banu a deviat mingea în corner. Formația vizitatoare a fost cea care a continuat să atace, iar suporterii echipei gazdă au tremurat serios în minutul 6, când mijlocașul de 41 de ani al oaspeților, Pasata, a șutat de la 3-4 metri, însă Claudiu Boariu a degajat mingea de pe linia porții.

Gazdele au continuat să evolueze la fel de nesigur, iar în minutul 8, după o greșeală în lanț a apărătorilor și a portarului Comănescu, Nane a șutat la vinclul colțului lung și și-a adus echipa în avantaj. Sportul și-a revenit repede după primirea golului, a preluat inițiativa, însă mingea șutată de Andrei a trecut pe lângă poartă, iar la șutul lui Zărnescu (min. 20) portarul Banu a reușit să scoată mingea de sub transversală. Presiunea creată de elevii lui Georgel Pascu la poarta adversă s-a concretizat în minutul 24, când Zărnescu l-a găsit demarcat în careul advers pe Vali Durbacă, iar golgeterul echipei din Chiscani a marcat și a restabilit egalitatea, 1-1.

Putea fi 2-1 pentru Sportul un minut mai târziu, numai că mingea șutată de Andrei a fost deviată, in extremis, în corner, de Banu. Pe fondul dominării echipei gazdă, Gigel Costache a încercat să-i dea mingea printre picioare mijlocașului Lupu, acesta atent a recuperat-o și a marcat al doilea gol pentru formația sa. Trei minute mai târziu, Nane putea să înscrie al treilea gol pentru Șoimii Topolog, însă Comănescu și-a răscumpărat greșeala de la primul gol și a parat mingea. 

Repriza a doua a început tot cu o mare ocazie a oaspeților, numai că Ghighimoc a reușit să prindă în doi timpi mingea lobată spre poartă de Nane. Sportul Chiscani a revenit în atac și după o ocazie mare semnată de Claudiu Boariu, Andrei (min. 60) a fost oprit prin fault din drumul său spre gol de portarul Banu, iar centralul Claudiu Marcu a arătat prompt punctul cu var. Vali Durbacă a transformat lovitura de pedeapsă și speranțele în tabăra gazdelor de a obține un succes renășteau. Până la finalul partidei Sportul Chiscani a forțat victoria însă nu a mai reușit să înscrie, astfel că manșa tur s-a încheiat nedecis, 2-2.

Sportul Chiscani: A. Comănescu (Ghighimoc 46) – Cl. Boariu, Dobrin, Smeu, Zărnescu – L. Boariu, Cr. Pascu, G. Costache, Huțu – Andr. Crăciun, V. Vurbacă (Vârlan 86). Antrenor: George Pascu.

Șoimii Topolog: S. Banu – C. Ciobanu, Moldoveanu, Nițor, Frățilă – Măciucă, Săraru (Tudorache 75), Rusu, Lupu – Nane, A. Pasata (E. Șerban 90+1). Antrenor: Laurențiu Ciobanu.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 20 Jun. 2016, 11:26 Stiri
Pe aceeași temă