Sportul Chiscani a promovat en fanfare în Liga 3. Brăileniii au reușit în deplasare ceea ce nu au putut pe teren propriu

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 10:34 Stiri

Sportul Chiscani a promovat en fanfare în Liga a III-a după un succes categoric, 4-1, în deplasare, la Șoimii Topolog. Astfel că după patru ani de la ultima promovare în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, care i-a aparținut echipei Conpet Cireșu, județul Brăila are din nou o echipă în Liga a III-a.

De data aceasta Sportul Chiscani a jucat la adevărata sa valoare și a demonstrat în teren că merită să joace într-un eșalon superior. Cu acest succes formația din Chiscani scrie o pagină frumoasă în istoria fotbalului brăilean. Sportul a câștigat campionatul la o diferență de 20 de puncte de a doua clasată apoi, la scor, etapa județeană a Cupei României, iar sâmbătă s-a impus categoric la Șoimii Topolog și va juca din toamnă în Liga a III-a.

Meciul retur de la Topolog a fost controlat cap coadă de Sportul Chiscani și, raportat la numărul ocaziilor de pe parcursul partidei retur, elevii lui Georgel Pascu trebuiau să câștige la un scor mult mai mare. Echipa din Chiscani a avut prima șansă de a deschide scorul în minutul 7, când a obținut o lovitură liberă indirectă în careul gazdelor, însă mingea șutată plasat de Pascu a fost reținută cu dificultate de portarul Banu.

Formația gazdă a replicat pe contraatac în minutul 24, când mijlocașul C. Ciobanu a șutat violent de la marginea careului, însă Ghighimoc a înlăturat fără probleme pericolul. Sportul Chiscani a controlat în continuare jocul, iar în minutul 27 Vali Durbacă a fost la un pas de gol după o neânțelegere între fundașul central Moldoveanu și portarul Banu. Presiunea făcută de elevii lui Georgel Pascu a dat roade în minutul 29 când cel mai bun jucător de pe teren din prima repriză, Vali Durbacă a câștigat în careul gazdelor duelul cu Moldoveanu, însă a fost faultat în momentul șutului iar centralul Florin Miron, care a arbitrat impecabil acest meci, a arătat punctul cu var. Andrei a irosit însă șansa de a-și aduce echipa în avantaj.

Pe fondul dominării formației vizitatoare Șoimii Topolog a ratat cea mai mare ocazie de gol din acest meci. Pasata (35) l-a lansat în adâncime pe Nane, acesta a rămas singur cu Ghighimoc dar a trimis mingea razant cu bara din dreapta a porții oaspeților. Sportul Chiscani a forțat deschiderea scorului și a realizat-o în minutul următor când Vali Durbacă a șutat de la marginea careului mic, Banu a respins mingea în lateral însă tot golgeterul echipei Sportul Chiscani a ajuns-o și a trimis-o în plasă. Putea fi chiar 2-0 la pauză pentru oaspeți, însă după o acțiune care a destabilizat flancul stânga al apărării gazdelor, Vali Durbacă a întors mingea la Gigel Costache însă mijlocașul Sportului a șutat împrecis.

Repriza a doua a fost la discreția oaspeților

Oaspeții au fost superiori la capitolul posesie a mingei, dar Gigel Costache și Vali Durbacă au punctat doar la capitolul spectacol, în primele opt minute ale reprizei secunde. Șoimii Topolog a beneficiat de o lovitură liberă, pe care a executat-o Măciucă însă talonat de Smeu, Rusu a trimis mingea peste transversală. După un corner executat de Pascu (54),  Andrei C. a trimis mingea razant cu vinclul porții apărate de Banu. Trei minute mai târziu Huțu a fost blocat in extremis de apărătorii gazdelor, iar după o lovitură de colț executată de Pascu, Boariu a trimis mingea, cu capul, pe lângă poartă.

Golul care plutea în aer a venit în minutul 68, când Pascu l-a servit ideal pe Huțu, iar acesta a făcut inutilă intervenția lui Banu, Sportul luând conducea cu 2-0 la o fază care nu anunța nimic gazdele au redus din diferență prin Moldoveanu, iar cei peste 200 de spectatori ai gazdelor prezenți în cocheta tribună a stadionului din Topolog începeau să spere că favoriții lor vor reuși să egaleze. Numai că bucuria celor de la Șoimii Topolog a fost de scurtă durată pentru că după o acțiune prelungită de atac, Pascu (82) a dus scorul la 3-1 pentru Sportul Chiscani.

Elevii lui Georgel Pascu au mai înscris o dată prin Claudiu Boariu, după o acțiune individuală a lui Andrei C. La 4-1, în prelungiri, formația din Chiscani a mai irosit două șanse imense de gol prin Huțu și Marius Ion.

După fluierul de final al partidei s-a declanșat fiesta. Jucătorii echipei Sportul Chiscani s-au bucurat pentru promovarea în Liga a III-a alături de cei 60 de suporteri care i-au însoțit la acest important meci.

„Mă bucur nespus de mult pentru acest succes și le mulțumesc jucătorilor pentru prestația ireproșabilă din acest meci și nu în ultimul rând celor care au fost tot timpul alături de noi. Eu consider că, după un sezon competițional foarte bun am promovat meritat în Liga a III-a”, a declarat instructorul Georgel Pascu.

Sportul Chiscani: Ghighimoc – C. Boariu, Dobrin, Smeu, Zărnescu – C. Andrei – Bălan (Vârlan 70), Costache, Pascu (Milea 77), Huțu – V. Durbacă (M. Ion 86).

Șoimii Topolog: Banu – C. Ciobanu, Moldoveanu, Nițor, Frățilă – Tudorache (Săraru 46), Rusu, Măciucă (S. Ciobanu 85), Lupu – Nane, Pasata.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 10:34 Stiri
Pe aceeași temă