Nicorec, la primul gol pentru Farul, în victoria cu Delta. Gache: „Lotul este bun, cum nu a mai fost la Farul de mult”

FC Farul și Delta Dobrogea Tulcea s-au întâlnit, vineri, pe stadionul „Farul” din Constanța, cu ocazia unui nou amical. „Marinarii” s-au impus cu scorul de 2-1 (1-1), golurile fiind marcate de Nicorec (9), S. Chițu (53), respectiv Tigoianu (10).

Avându-l indisponibil doar pe Pătrașcu, accidentat, antrenorii Farului, Constantin Gache, Ion Barbu și Gică Mina, au folosit cea mai bună echipă, însă „marinarii” s-au lovit de o replică foarte bună din partea adversarilor, care și-au făcut echipă valoroasă, cu mulți jucători de la defuncta Săgeata Năvodari. De altfel, încă din minutul 1, Delta a expediat balonul în bară, prin Tigoianu, iar pe parcursul meciului a mai avut câteva ocazii. Acest amical a venit pentru Farul la finele perioadei de cantonament, una de acumulări fizice, însă și formația tulceană jucase, cu două zile înainte, partida din deplasare cu echipa vrânceană Euromania Dumbrăveni, din Cupa României, pe care Delta a câștigat-o cu 3-0.

Junior de la Voluntari, testat

Cei doi juniori cu care Farul a început meciul au fost portarul Dinu și fundașul dreapta Suciu, iar pe parcurs au fost testați și alți tineri. Folosit după pauză, Duțu (mijlocaș) a intrat bine în meci și a oferit câteva pase bune. Născut în 1996, Ionuț Petrișor Vlad este un alt junior, venit la teste de la Voluntari. Onișor Nicorec a deschis scorul din pasa lui Pătulea, jucătorul care a evoluat și la clubul maghiar Gyori Eto FC aflându-se la primul gol pentru Farul.

FC Farul a jucat cu: I. Dinu (46 Olaru) – Suciu (46 Băjan), M. Rusu (87 Otei), D. Bratu, Barna – Ad. Ionescu (cpt.) (75 Plămadă) – Cristocea (87 Corcoveanu), Nicorec (84 I. Vlad), S. Ilie (46 Duțu) – Pătulea (81 Butoi), S. Chițu (77 Al. Grigoraș).

Constantin Gache: „Încă nu am stabilit definitiv unde vom poziționa juniorii”

„Am încheiat cantonamentul, venim după o perioadă de încărcare. În evoluția noastră s-a cunoscut o lipsă de prospețime, dar asta nu e o scuză, jocul Farului ar fi trebuit să fie mai bun. Suntem însă încă la început, cu o echipă aproape nouă. Mai avem de lucrat la relațiile de joc. Oricum, a fost o partidă utilă ambelor echipe. Am întâlnit un adversar bun, de valoarea celor cu care ne vom duela în campionat. Lotul nostru este bun, cum nu a mai fost la Farul de mult. Încă nu am stabilit definitiv unde vom poziționa juniorii”, a declarat Constantin Gache.

Farul susține următorul meci amical miercuri, 19 august, în deplasare cu Dacia Unirea Brăila (Liga a II-a). Constănțenii vor să dispute o partidă de verificare și sâmbătă, 22 august, de preferat tot în deplasare, în condițiile în care vor juca primele două confruntări oficiale din noul sezon pe teren străin, în Cupa României (pe 26 august) și în campionat (pe 29 august).

Mihai Guliu – „Înfrângerea este nemeritată”

Formula de start a Deltei Tulcea din partida cu Farul a fost: Gordin – V. Crețu, Cioplântă, Fl. Popa (cpt.), Carabela – Pop, V. Apostol – Husein, N. Crețu, Tigoianu – M. Jianu. Printre cei care au mai fost folosiți se numără și Filip, Muzac sau Voinea.

„Sunt foarte mulțumit de joc. Am pasat, am ieșit cu mingea și am avut ocazii, în ciuda faptului că evoluasem și cu două zile înainte, în Cupă. Înfrângerea este nemeritată. Am primit golul doi la greșeala lui Gordin. Farul și-a alcătuit echipă bună și, întărită cu doi jucători, are șanse reale de promovare”, a spus Mihai Guliu, managerul general al Deltei.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă