ASU Poli, fără greșeală și la Gătaia

Marius ANGHEL 19 Oct. 2014, 13:30 Ligi județene
ASU Poli,** fără greșeală și la Gătaia

ASU Politehnica a abordat jocul din această etapă a 12-a de la Gătaia, unde în sezonul trecut pierdea două puncte importante, în urma remizei cu 2-2, fără trei jucători importanți. Codrea nu s-a putut baza pe Obrejan, Taub și Popoviciu însă, după o perioadă lunga de timp, a putut conta pe serviciile mijlocașului Neagoie. Chiar și așa, echipa susținută de fanii lui Poli s-au impus cu 3-0 în fața Progresului.

Filimon a încercat pentru prima data poarta, șutul său fiind reținut de portarul gazdelor. Prima ocazie enormă au avut-o oaspeții, în minutul 28. Același Filimon îl surprinde pe Jaravete cu un șut din 16 metri, dar mingea se izbește violent de bară. Repriza de debut a fost dominată de către alb-violeți, însă aceștia nu au reușit să modifice scorul „alb” de la startul meciului.

După reluarea întâlnirii, Codrea a dat dovadă de inspirație. L-a trimis în minutul 55 în teren pe Ionaș, care a izbutit „dubla” în doar 15 minute de la introducerea sa. În minutul 57 a transformat o lovitură de pedeapsă obținută tot de un nou intrat, Rus, iar în minutul 73 a profitat de o greșeală a portarului Jaravete și a majorat scorul.

Amfitrionii nici n-au apucat să își revină din șocul celui de-al doilea gol primit, iar în minutul 74 Filimon a îndeplinit doar o formalitate, marcând împotriva fostei sale echipe. Gătaia a putut marca golul de onoare, însă Crețan a trimis din patru metri pe lângă poartă.

ASU Poli își păstrează avansul de trei puncte față de ocupanta poziției secunde, Ripensia, care a învins ieri, în partida inaugurala a etapei a dousprezecea pe Jimbolia. Alb-violeții bifează cea de-a unsprezecea victorie din noua ediție de campionat, învingând pe terenul pe care în sezonul trecut a pierdut două puncte importante în bătălia contra Ghirodei pentur barajul de promovare.

Progresul Gătaia: Jaravete – Horț, Moga, Diac, Apro, Dancia, Buruiană, Ionesi, Parvany, Avramovici, Crețan. Antrenor: Manu Roșu.

ASU Politehnica: Damian – Ghinescu, Feraru, Tulcan, Iorgovan, Naidin, Gălan, Filimon, Rogojină, Vucea, Gavriluță. Ionaș, Rus, Neagoie. Antrenor: Paul Codrea. Au mai intrat: Ionaș, Rus, Neagoie

Suporterii i-au dedicat o coregrafie lui Marian Iancu

Spectacol total făcut de galeria alb-violetă la un nou meci din Liga a IV-a. ASU Poli s-a impus cu 3-0 în deplasare de la Gătaia și suporterii vizitatori au pregătit câteva momente speciale. Pe lângă o coregrafie cu torțe la începutul partidei, ultrașii timișoreni au avut un mesaj special pentru fostul patron al vechiului club, Marian Iancu, condamnat recent la ani grei de închisoare.

„Apridem pasiunea pentru un simbol / Noi suntem nebunii ce-și dau viața pentru un gol”, a fost mesajul afișat la început când micuța arenă din Gătaia a fost luminată de zeci de torțe. Sutele de suporteri timișoreni aflați în deplasare nu l-au uitat pe Marian Iancu. La un moment dat a fost afișat în tribună mesajul ironic: „La mulți ani Marian!”, moment în care fanii și-au afișat tricoul cu numărul 12, dedicat suporterilor, care în acest caz a indicat și numărul anilor de pedeapsă pe care trebuie să-i ispășească fostul patron al Politehnicii.


Rezultatele etapei a XII-a din Liga a IV-a Timiș:

Vineri
Ripensia Timișoara – „Marcel Băban” Jimbolia 2-0
Sâmbătă
Progresul Gătaia – ASU Politehnica Timișoara 0-3
Unirea Sânnicolau Mare – CS Giroc 5-0
Cocoșul Orțișoara – Pobeda Dudeștii Vechi 2-0
Voința Mașloc – Progresul Racovița 2-0
Arsenal Flacăra Făget – Timișul Șag 1-2
AS Peciu Nou – CFR Timișoara 0-1
CS Ghiroda – CS Dumbrăvița 1-2
Auto Timișoara – AS Murani 3-6

Clasament: 1. ASU Poli 34 pt., 2. Ripensia 31, 3. Dumbrăvița 30 … 17. MB Jimbolia 6, 18. Auto 1.

Sursa: Sport9
Foto: Răzvan Chelbea (sspolitehnica.ro)
Video: Daniel Ormuz / Youtube

Marius ANGHEL 19 Oct. 2014, 13:30 Ligi județene
Pe aceeași temă