ASU Poli e pregătită de derby-ul fără spectatori cu Ripensia. Codrea, convins că galeria îi poate ajuta din spatele gardului

ASU Poli e pregătită de derby-ul fără spectatori cu Ripensia.** Codrea, convins că galeria îi poate ajuta din spatele gardului

Sâmbătă după-masă are loc unul dintre cele mai inedite dueluri din fotbalul timișorean. Derby-ul local ASU Poli – Ripensia din Liga a IV-a se va juca fără fani în tribune însă galeria alb-violetă promite să facă spectacol din fața stadionului de la Gara Mare. Antrenorul alb-violeților, Paul Codrea, consideră sprijinul suporterilor binevenit, convins că acesta va fi receptat de elevii săi.

ASU Poli are un avantaj moral în fața lui „Ripi” după succesul din Cupă obținut la penalty-uri. Totuși, lipsa suporterilor din tribune, ca urmare a incidentelor de la duelul cu Mama Mia din aceeași competiție, pare un minus pentru amfitrioni. Tehnicianul alb-violeților și-ar fi dorit ca decizia să fie mai puțin aspră, poate un asemănătoare cu cele suferite de Rapid în anii trecuți, din cauză că se ratează un adevărat spectacol. „Va fi dificil și în campionat. Cu atât mai greu cu cât jocul va fi fără spectatori, pe un alt stadion, va fi poate mai dificil. Nu înțeleg această decizie, păcat, pentru că era o mare șansă de a se juca cu un public numeros. Măcar dacă erau lăsați copiii și femeile. Asta e acum, acceptăm decizia”, a declarat Paul Codrea.

Ca la St.-Etienne

Peluza Sud timișoreană nu va vedea jocul, dar va fi prezentă la arena CFR, unde a fost mutată partida de către conducere, tocmai pentru respectarea deciziei ca la carte. Galeria și-a propus să facă spectacol din fața arenei, în parcarea de lângă poarta principală de intrare. Modelul ultrașilor sunt francezii de la Saint-Etienne, a căror echipă a fost sancționată asemănător în urmă cu doi ani. Codrea e convins că gestul fanilor va avea efect printre „Băieții în ghete”. „E ceva frumos dacă ei vor să ne susțină în acest mod. Sunt sigur că se vor face auziți dacă vor veni în număr mare. Bineînțeles că ar fi un imbold pentru băieți. Sperăm că va fi o atmosferă la fel de frumoasă (n.r. St.-Etienne) și cu siguranță vom dori să-i recompensăm cu evoluția noastră”, a subliniat Codrea.

Decizia dură dată de FRF, amendă plus două etape fără spectatori, permitea în tribună prezența a cinci membri ai Consiliului Director al asociației Druckeria, în calitate de co-sponsori ai echipei, dar s-a luat hotărârea de a renunța la acest avantaj, „în semn de solidaritate cu restul suporterilor, urmând a ne încuraja echipa împreună cu ceilalți iubitori ai Politehnicii, din stradă, în fața porților închise”, se arată într-un comunicat al AST Druckeria.

Bun și egalul?

Pe teren se așteaptă un duel strâns. Tânărul tehnician al Politehnicii din „D” recunoaște forța ofensivă a Ripensiei, dar nu se teme de adversar. „Ripensia e un adversar bun, cred că va fi echipa cu care ne vom duela anul acesta… E de temut, dar și noi suntem Poli. am încheiat un campioat neînvinși… De la mijloc în sus au jucători foarte buni, precum Briciu, Popa sau Mediop, dar cred că ei sunt cei care vor trebui să ia mai multe măsuri pentru jucătorii noștri.”, precizează Codrea. Acesta nu crede că un eșec ar diminua șansele la titlu al niciuneia dintre cele două combatante: „Un egal ar fi bun pentru ambele ținând cont că se joacă în etapa a doua, dar nici o înfrângere nu ar afecta nicio echipă, pentru că e începutul și mai sunt multe etape de jucat”.

Ripensia caută revanșa pentru eșecul din Cupă

Managerul oaspeților, Radu Suciu, consideră că ambele formații sunt dezavantajate de lipsa spectatorilor. Fostul portar al Politehnicii așteaptă și o reacție de la elevii săi după ce aceștia au cedat în derby-ul local disputat în Cupa României.

Atât ASU Poli, cât și „Ripi” au obținut victorii în prima rundă. Formația cu nume de legendă a trecut de CS Giroc (scor 4-1) și a avut parte astfel de un debut fericit în „D”. „În general suntem mulțumiți de jocul cu Giroc. A fost important pentru că era jocul de debut în Liga a IV-a, eșalon mult superior Județului, mai cu seamă în acest an”, a spus Radu Suciu.

„Să arate că jocul de Cupă a fost un accident”

Managerul Ripensiei regretă că duelul timișorean va fi fără fani. Radu Suciu așteaptă ca elevii săi să-și schimbe de asemenea atitudinea avută în partida cu ASU Poli din faza județeană a Cupei, și care a fost cedată la penalty-uri. „E regretabil că se joacă fără spectatori și că nu se găsesc alte soluții în astfel de situații. Jucătorii vor trebui să arate că jocul de Cupă a fost un accident. Nu cred că e un avantaj pentru noi că se joacă fără public. E dezavantaj pentru ambele echipe că nu vor fi spectatori… Într-un meci de genul acesta nu există favorită. Noi nu am jucat bine în Cupă. Nu s-au respectat indicațiile tactice. Acesta e pericolul la noi, să nu fim uniți… Ripensia trebuie să-și facă jocul ei. Să revenim la el cât mai repede posibil în acest campionat”, a specificat Suciu.

Ripensistul e în asentimentul tânărului antrenor al alb-violeților, Paul Codrea, și nu crede că rezultatul de sâmbătă poate cântări decisiv în lupta la vârf. „Văd lucrurile la fel. E un campionat disputat. În care nu se va duce nicio echipă într-o cursă solitară. Vor fi importante meciurile cu outsiderele”, a concluzionat Radu Suciu.

Dacă ASU Poli nu va conta pe Flavius Tulcan și Brian Filimon, nici Ripensia nu va miza pe ultima achiziție, Daniel Vasilcin, aflat în refacere după ce a suferit o tăietură la picior.

Jocul ASU Poli – Ripensia se dispută cu porțile închise ca urmare a deciziei FRF (pentru incidentele din jocul de Cupă cu Mama Mia), de la ora 18, în runda a doua a „D”-ului. Suporterii gazdelor se vor strânge cu o oră înainte de joc în fața arenei.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă