ASU Poli, cu un om în minus, câștigă în fața Ripensiei în derby-ul interzis fanilor

ASU Politehnica a primit Ripensia în ineditul derby al Timișoarei din Liga a IV-a cu lacătul pus la porțile arenei CFR. Alb-violeții au respectat sancțiuna FRF-ului, dar au avut galeria imediat în spatele gardului și au bucurat-o pe aceasta printr-un succes obținut greu, pe final, în inferioritate numerică, scor 2-1. Fundașul Cristi Gălan a marcat golul care a declanșat fiesta lângă Gara Mare. După ultimul fluier, elevii lui Paul Codrea au înconjurat stadionul pentru a se bucura în stil sud american alături de „motorul” clubului, suporterii.

Echipa de pe „Știința” și cea de abia mutată lângă „Dan Păltinișanu” au deja o mică rivalitate, mai ales după întâlnirea din Cupă, când elevii lui Paul Codrea au răpus echipa surpriză a competiției din sezonul trecut după lovituri de departajare în faza județeană. Gara Mare putea fi scena perfectă și pentru un public numeros, privat însă de spectacol din cauza gestului reprobabil al câtorva fani timișoreni, urmat de sancțiuni destul de dure.

Primul joc fără spectatori din cele două dictate împotriva lui ASU Poli a avut în tribunele CFR-ului doar oficiali pe hârtie, dar acești câțiva zeci de oameni au format un grup mai mare ca la jocul disputat tot aici în „D” mai devreme, între Mașloc și Făget. Jocul a început mai bine pentru „gazde”, care aveau fondul asigurat de undeva din depărtare de galeria care a început să se strângă încă de la ora 17 la poarta principală a arenei. Ghinescu și Iorgovan au avut primele șanse, dar și „libera” lui Cărpinișan din minutul 13 a fost scoasă greu de Burtic. Peste șapte minute același Ghinescu a fost găsit de Ilie a pătruns în careu, dar a șutat puțin pe lângă bara din stânga lui Rădulescu ieșit în întâmpinare. A fost semnalul dinaintea deschiderii scorului căci nu a trecut nici măcar un minut și de această dată Răzvan Ghinescu a fost servant ideal pentru energicul Vucea. Celălalt mijlocaș de bandă al lui ASU nu a mai ratat ținta, cu un șut pe jos în cros.

După acest moment alb-violeții au tras puțin frâna de mână iar atacurile lui „Ripi” nu s-au lăsat prea mult așteptate. Uzun a fost aproape de țintă în minutul 35, pentru ca peste alte trei minute Barburescu să reia lansat în plasă balonul centrat de Mediop: 1-1! Jocul s-a animat fix înainte de pauză, când s-au consemnat două ratări uriașe. Pentru ASU Poli Vucea nu l-a mai păcălit pe Rădulescu iar de partea cealaltă Mediop a driblat tot, dar a uitat unde e poarta.

Tensiune, o eliminare și gol pe final

După pauză tot oaspeții roș-galbeni au părut mai în control. Briciu a fost blocat în ultimă instanță de Burtic iar Ungur a șutat peste după aceeași fază din minutul 48. Barburescu a fost aproape de dublă, dar s-a ales cu „galben” după ce s-a contrat cu Burtic, portarul alb-violet văzând și el avertisment pentru gesturile nervoase în urma accidentării acuzate. Nu a lipsit mult să avem parte de o încăierare generală. ASU Poli a replicat prin veteranul Naidin, dar fără modificare pe tabelă. Apoi, a urmat o fază care putea să-i coste scump pe cei susținuți de Peluza Sud. Vucea a vrut să fie și „demon” și a șutat într-un balon după fluier. La insistența părții ripensiste a „publicului”, tușierul a ridicat fanionul și mijlocașul a văzut al doilea galben.

Imagini cu bucuria alb-violetă din spatele porților închise

Finalul părea să aparțină oaspeților, dar apărarea timișoreană a rezistat câtorva valuri de atac, mai mult elevii lui Codrea au avut forța să contracareze periculos. Rebenciuc în minutul 82 a șutat peste din șapte metri la o deviere excelentă a lui Ionaș, dar faza cheie s-a desfășurat cu două minute înainte de expirarea timpului regulamentar. Atunci, șutul deviat al lui Popoviciu de la distanță a fost scos greu de Rădulescu iar cornerul rezultat a fost bătut excelent de Ghinescu. Mingea a plutit peste ripensiști și a fost reluată imparabil cu capul de fundașul Cristi Gălan. 2-1 avea să fie și scorul final al unui meci cu de toate.

ASU Poli a obținut astfel al doilea succes din două în ciuda programului infernal din startul sezonului. Victorii atât cu rivala din Ghiroda, cât și cu o altă mare pretendentă la promovare acum în runda a doua. Ripensia suferă astfel primul eșec din Liga a IV-a. Cei mai bucuroși au fost suporterii alb-violeți care au cântat în fața stadionului și au fost asaltați de proprii favoriți aflați în culmea fericirii.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub – Ghinescu (88′ Obrejan), Naidin (cpt.), Rebenciuc (90′ D. Codrea), Vucea – Ilie (67′ Popoviciu) – Iorgovan (67′ Ionaș).

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Petrișor, Solomon, Uzun (cpt.), Cărpinișan – Păscăleanu, Ciobai – Mediop (80′ Radu), Briciu, Ungur (61′ Ad. Popa) – Barburescu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci pe Sport9

Pe aceeași temă