ASU Poli cedează șefia după episodul Gătaia

Alb-violeții și-au continuat evoluțiile neconvingătoare din retur și pe terenul echipei de pe locul 3, Progresul Gătaia. ASU Poli a revenit de la 0-1, dar a fost apoi egalată într-un joc în care adversarii au făcut din nou antireclamă fotbalului. S-a încheiat 2-2 (2-2) și suporterii timișoreni au fost la un pas să-i linșeze pe jucătorii lui Manu Roșu, acuzați că joacă pentru Ghiroda, noul lider.

Fanii s-au ținut de promisiune și au venit în număr mare și în sudul județului. Peste 300 de suporteri au făcut deplasarea și au plătit bilet la Gătaia, dar cei din teren le-au rămas datori. Bănuite că trag pentru Ghiroda, la fel ca fiecare formație care întâlnește ASU Poli, gazdele au avut doar trei oameni pe bancă, dar tot au reușit să-i încurce pe elevii lui Paul Codrea. Afectați se pare de „sindromul Liverpool”.

După cinci minute de joc a picat și primul gol, în poarta lui Burtic. Portarul alb-violet s-a făcut vinovat deoarece a scăpat pur și simplu balonul trimis din corner chiar în fața lui C. Lungu. Șutul acestuia a intrat în plasă cu toată opoziția lui Birău pe linia porții. Nu trec însă decât alte cinci minute și același fundaș dreapta al alb-violeților îl servește ideal în careu pe Ionaș, care înscrie din fața porții. Timișorenii pregătiți de Codrea au dominat apoi jocul, dar ocaziile mari au cam lipsit. Ionaș a șutat din întoarcere, în minutul 25, dar nu l-a surprins pe Boșca, pentru ca apoi golul ce părea izbăvitor să vină din piciorul fundașului stânga Carol Taub. Mingea a venit în cros la colțul lung pentru 2-1. Când totul părea să meargă în favoarea oaspeților a venit și faza din minutul 42. Lungu protejează o minge pentru Bucure în fața careului și deși apărătorii erau pe poziții, șutul acestuia pe jos l-a învins din nou pe Burtic. Repriza s-a încheiat cu o nouă ocazie a lui ASU Poli, Iorgovan, șut pe lângă poartă din centrul careului.

Codrea nu dezarmează, dar aruncă săgeți către adversari

Galeria nu a slăbit tonul nici la 0-1, dar spectacolul audio-vizual nu a fost un imbold suficient pentru ca alb-violeții să străpungă barajul de pe Bârzava și în partea secundă. Deși aveau timp suficient pentru a mai marca o dată, „Băieții în ghete” s-au precipitat devreme și au urmat aceleași atacuri schematice, prevăzute de „progresiști”. Iorgovan și Taub (min. 48 și 63) au mai dat emoții amfitrionilor, care încă din startul părții a doua s-au retras în propria jumătate și au tras de timp cu orice ocazie. Pe o contră Gătaia putea chiar da lovitura decisivă, în minutul 72, dar golul a fost anulat pentru un fault în atac. Atacurile timișorenilor au devenit uneori chiar apatice așa că următoarea fază periculoasă la poarta lui Boșca a venit cu cinci minute înainte de final, când Gălan a reluat cu capul, dar portarul gazdelor deși acuza o accidentare pentru care a și fost schimbat, a avut răspuns. Tulcan (min. 90) și Ionaș (90+4) au mai avut șanse cât de cât importante, în rest ASU Poli a fost ghicită. Per total timișorenii au făcut un joc neinspirat în partea a doua.

Șicanat, antrenorul Progresului Gătaia spune că vrea să încurce și Ghiroda

Aproape de linșaj

După ultimul fluier nu a lipsit mult ca lucrurile să ia o întorsătură nefericită. O parte din suporterii alb-violeți au trecut mai departe de reproșuri și înjurături la adresa jucătorilor gazdă și au încercat să ajungă la ei. Lucrurile s-au mai calmat, dar doar cu intervenția jandarmilor postați în zona vestiarelor. Unii componenți ai Progresului au fost vizați de fani pentru că au răspuns la rândul lor din teren cu cuvinte litigioase. Principala acuză adusă celor de la Gătaia de către timișoreni e că au fost motivați, precum alții, de către Ghiroda, echipă pe care o vor întâlni în runda următoare în deplasare. Aceasta și-a câștigat poziția de lider, cu un punct peste ASU Poli, după succesul cu 3-1 de la Jimbolia.

VEZI pe Sport9.ro o GALERIE FOTO de la meci

Progresul Gătaia: Boșca – Horț, Românu, Moga, Apro – Zsollei, Ionesi, N. Suciu, Mandache – Bucure, C. Lungu. Au mai intrat: Jarcalete – Pătru, Parvany. Antrenor: Emanuel Roșu.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Taub – Ilie, Rebenciuc, Popoviciu, Ghinescu – Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat: Tulcan, Vucea, Făgețan și D. Codrea. Antrenor: Paul Codrea.

Pe aceeași temă