ASU Poli a depus o cerere la AJF pentru rezolvarea rapidă a „cazului Chișoda”: „Se poate merge până la TAS”

ASU Poli a depus o cerere la AJF pentru rezolvarea rapidă a

Clubul susținut de suporterii alb-violeți a depus azi o cerere oficială la AJF Timiș prin care cere întrunirea de urgență a Comisiei de Disciplină cu privire la cazul Chișoda. ASU Poli ar urma să profite de neprezentările acesteia din ultimele două runde și să câștige două puncte decisive în lupta cu Ghiroda. Ajefiștii se vor întâlni joi pentru a rezolva situația, chiar în ziua în care FRF trebuie informată de numele reprezentantei județului la baraj.

Întârzierea judecării cazului Chișodei e văzută ca nejustificată de echipa de pe „Știința”. Prin urmare, gruparea susținută de suporteri a hotărât să înainteze o cerere către AJF. Alb-violeții sunt convinși că regulamentul le dă dreptate și dispuși să meargă până la capăt. „E oficial, azi am depus o cerere la AJF, Comsia de Disciplină trebuie să se întrunească în regim de urgență ca să constate retragerea Chișodei. Până în data de 5 iunie ei trebuie să comunice reprezentanta Timișului la baraj. Cei nemulțumiți, noi sau Ghiroda, pot depune apel. Noi suntem hotărâți. Mai e varianta recursului la FRF, putem merge până la TAS”, a declarat Sorin Brîndescu.

Directorul sportiv al alb-violeților a subliniat că tot ce cere acum clubul susținut de druckeri e respectarea regulamentelor în vigoare. „Nu punem presiune, cerem doar să se respecte regulamentul, nu știu de ce AJF nu s-a sesizat în regim de urgență. Noi le-am atașat în cerere și articolele aferente din ROAF. Mingea e în terenul lor. Decizia trebuie să vină cât mai repede pentru a nu intra în criză de timp”, a precizat Brîndescu.

„Ce implicare are ASU Poli în cazul Chișoda?”

Dănuț Lața s-a arătat contrariat de cererea alb-violeților: „Ce implicare are ASU Poli în cazul Chișoda?”. Desigur, președintele AJF Timiș știe situația din clasamentul Ligii a IV-a. Întrebat de ce nu s-a luat încă o decizie acesta a răspuns că ședința de joia trecută s-a amânat și se mai așteaptă un semn de viață de la Chișoda, care cu siguranță însă nu va veni. „Așteptăm până mâine să vedem dacă face apel Chișoda la deciziile care s-au luat împotriva ei. Pentru că nu s-a prezentat cu Jimbolia, a fost sancționată… Nu s-a luat nicio decizie că ar fi exclusă. Joi se va judeca, cei care o vor face au toate documentele la dispoziție”, ne-a spus Lața.

Principala idee în jurul căreia par să se învârtă cei de la AJF e că retragerea Chișodei ar interveni după încheierea campionatului și prin urmare nu ar trebui să existe consecințe în clasament. De partea cealaltă interpretarea articolului 18. 1. b) din ROAF 2013 e că o echipă care nu se prezintă la două jocuri în retur e exclusă automat și pierde toate jocurile din partea a doua a campionatului la masa verde. Interpretare în condițiile în care în regulament nu se specifică ce se întâmplă dacă situația apare după ultimele două runde.

Articolul 18 din ROAF 2013:

1. În cazul în care în cursul desfășurării unui campionat, o echipă sau mai multe echipe se desființează, se retrag, sunt retrogradate sau excluse din activitatea competițională, se procedează

astfel:

a) dacă această situație intervine înainte de sfârșitul turului, rezultatele jocurilor disputate se anulează și nu vor mai apărea în clasament;

b) dacă această situație intervine după terminarea turului, sau în timpul desfășurării returului, rezultatele jocurilor disputate în tur se mențin, iar toate jocurile din retur (inclusiv cele care s-au desfășurat până la data retragerii/excluderii) jocurile rămase a se desfășura conform programului oficial, se omologhează cu rezultatul de 3 – 0 în favoarea fiecărei echipe adverse.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă