AS SR Brașov și-a reluat antrenamentele cu încă două noi achiziții în lot. „Ne dorim să le implementăm jucătorilor mentalitatea de învingători”

Marius ANGHEL 16 Jan. 2018, 15:44 Ligi județene
AS SR Brașov și-a reluat antrenamentele cu încă două noi achiziții în lot.**

S-a încheiat vacanța pentru jucătorii liderului Ligii a 4-a Brașov. Fotbaliștii au fost luați tare încă de la prima ședință de pregătire, una destul de intensă. Înaintea primei ședințe de pregătire, Petre Lucian și Florin Stîngă au susținut o conferință de presă în care au fost prezentați și doi jucători transferați în acestă iarnă: Alexandru Țuțu și Emanuel Popa.

„Mă bucur că m-am alăturat acestui proiect. În ultimele șase luni am jucat la AFC Hărman unde l-am avut ca antrenor pe Florin Stîngă. Dacă el m-a contactat să vin la AS SR Brașov, înseamnă că a fost mulțumit de randamentul meu. Vreau să vorbesc mai mult pe teren, evoluțiile mele să fie cât mai bune, iar la finalul sezonului să pormovăm în Liga a 3-a”, a spus Alexandru Țuțu.

La rândul său, atacantul Emanuel Popa, promite multe goluri pentru AS SR Brașov. „Mulțumesc conducerii clubului, staffului tehnic, dar și suporterilor că am ajuns aici. Vreau să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele, să marchez cât mai multe goluri și să ajungem cât mai rapid în Liga a 3-a. Îmi doresc să marchez cât mai multe goluri”, a precizat Emanuel Popa, citat de Monitorul Expres.

Multe transferuri

După conferința de presă, președintele Vasile Dochița l-a prezentat, în vestiar, pe Florin Stîngă ca antrenor principal al echipei, după care jucătorii au primit regulamentul de ordine interioară. După ce antrenorii au discutat cu jucătorii a urmat ședința de pregătire, care a durat mai bine de o oră.

La primul antrenament au fost prezenți și jucătorii transferați în această iarnă: Răzvan Damian și Ciprian Răduțoiu (Sepsi Sf. Gheorghe), Adrian Voicu și Alexandru Țuțu (AFC Hărman), Marian Popescu și Emanuel Popa (Cetate Râșnov), dar și câțiva tineri jucători de perspectivă: Vlad Mirceoiu, Dragoș Taras și Raul Toader.

„Le urez bun venit celor veniți în club în această iarnă, lui Florin Stîngă, dar și și noilor jucători. Cu siguranță transferurile făcute în această iarnă ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Cu mult mai multă muncă, cu mult mai multă seriozitate, vom continua ceea ce ne-am propus încă din vară. Sunt jucători care au evoluat la un nivel superior și cu siguranță vor aduce un plus de valoare. Trebuie să ajungem în baraj, pe care e obligatoriu să îl câștigăm pentru a promova„, a spus directorul tehnic, Petre Lucian.

S-a renunțat la opt jucători

Cum era de așteptat, prin venirea noilor jucători, cei de la AS SR Brașov au fost nevoiți să renunțe la câțiva jucători. Astfel, Fînariu, Morjan, Burlacu, Andrii, Pătrașcu, Alupei și Oprea au încheiat conturile cu AS SR Brașov, iar Bodean a anunțat că nu poate participa la antrenamente din cauza serviciului, astfel că atacantul nu va face parte din lot pentru retur.

„Țin să le mulțumesc acestor jucători pentru tot ce au făcut. La terminarea turului am intrat în vestiar și le-am spus jucătorilor că sunt mândru și foarte mulțumit de tot ce au făcut. Am avut un vestiar extrem de unit și de disciplinat. Ținând cont că am avut posibilitatea să aducem jucători experimentați, am fost nevoiți să ne despărțim de Alupei, Burlacu, Fînariu, Andrii, Pătrașcu, Oprea și Morjan, iar Bodean a spus că nu poate participa la antrenamente. Ne-au fost de mare ajutor, s-au implicat total, chiar dacă veneau, poate, după opt ore la serviciu! Le mulțumesc, pentru că au contribuit și ei la acest proiect frumos”, a declarat Petre Lucian, citat de Monitorul Expres.

Stîngă anunță chinul pentru jucători

Jucătorii brașoveni vor avea parte de un program spartan de antrenamente, dar și mai multe meciuri amicale cu adversari puternici. „Am început pregătirile, ne dorim din tot sufletul să le implementăm jucătorilor mentalitatea de învingători. Obiectivul nostru este clar promovorea și vă promitem că atât noi, antrenorii, cât și jucătorii, îl vom realiza. Jucătorii trebuie să înțeleagă că obiectivul poate fi atins doar prin muncă, suferință și dorință de a fi cei mai buni. Vreau să avem alături de noi suporterii și împreună să aducem echipa cât mai sus. Vom face câte un antrenament zilnic, iar într-o zi a săptămânii am planificat câte două antrenamente. Vreau să formăm un grup unit, iar atunci âînd începem campionatul să fim cei mai puternici. Am și o mică dezamăgire, pentru că am dorit să aducem cât mai mulți tineri jucători brașoveni, am discutat cu câțiva și am fost refuzați. Avem nevoie de 18-19 jucători de bază și câțiva jucători tineri care să crească alături de noi. Lupta pentru promovare o vom da în primul rând cu noi”, a spus Stîngă.

Joi, primul amical al iernii

Primul amical al echipei brașovene va fi joi, de la ora 11:00, la Tărlungeni, cu ACS Poli Timișoara. Apoi, la finalul săptămânii viitoare, pe 26 ianuarie, va fi testul de la Sibiu cu FC Hermannstadt. „Joi vom juca primul amical al iernii cu ACS Poli Timișoara, apoi săptămâna viitoare ne vom deplasa la Sibiu pentru un joc cu FC Hermannstadt. Sunt un antrenor care îmi doresc să ne duelăm cu cei mai buni, de aceea am ales să jucăm amicale cu echipe din eșaloane superioare. Cu siguranță vom întâlni adversari care ne vor pune în dificultate, asta îmi și doresc. Vreau să suferim în această perioadă, asta ca să fim puternici în campionat. Îmi asum în totalitate responsabilitatea rezultatele din meciurile de pregătire”, a spus Florin Stîngă.

Lotul prezent la reunire: Mutu, Maxim – Răduțoiu, Rusu, Raul Toader, Dumitraș, Răzvan Damian, Căpățînă, Poenaru, Marian Popescu, Vagner, Al. Țuțu, Cocan, Horia Popa, Vîrlan, Alin Damian, Emanuel Popa, Vlad Mirceoiu, Dragoș Taras, Adrian Voicu.

Lucian Codreanu a lipsit motivat de la reunirea lotului.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan Bălaș (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 16 Jan. 2018, 15:44 Ligi județene
Pe aceeași temă