Agricola Borcea a cucerit eventul! Echipa lui Bogatu a câștigat și Cupa după ce devenise campioană județeană

Marius ANGHEL 12 Jun. 2017, 15:54 Ligi județene

Agricola Borcea a intrat în istoria fotbalului județean Călărași. După ce a cucerit campionatul Ligii a 4-a, Agricola a obținut, sâmbătă, și Cupa României, faza județeană, obținând astfel eventul. În finala Cupei, echipa din Borcea a trecut lejer de Victoria Chirnogi, scor 4-0.

Pentru prima dată de la înființarea echipei, Borcea a reușit o performanță notabilă. După ce a obținut titlul de campioană județeană (Liga a 4-a), Agricola a reușit să-și adjudece și Cupa României – faza pe județ după un meci câștigat ușor în fața celor de la Chirnogi.

Deținătoarea trofeului de până acum, Victoria nu a emis prea mari pretenții în finala cu Borcea. Echipa lui Adrian Cristea a părut destul de firavă în fața formației care va reprezenta județul Călărași la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Borcea a deschis scorul repede prin Ungureanu în minutul 12, iar cel mai bun fotbalist al finalei, Alex Mihăiță a tranșat lucrurile cu două goluri în minutele 18 și 20. Ultimul marcator pe listă a fost Marian Șerban, cu reușita din minutul 68.

Șeful AJF i-a premiat pe câștigători

Întreg stafful Asociației Județene de Fotbal Călărași a fost prezent pe cochetul stadion din comuna Independența. Președintele AJF, Dorinel Dincă, a fost însoțit de Daniel Ștefan, secretarul AJF și membru în Comisia de Disciplină, Mihai Stroe. Partida a fost observată de Cătălin Stroe, șeful arbitrilor județeni și Nelu Stan, șeful Corpului de Observatori. „Îi felicit în primul rând pe câștigători. Gazdele au fost din nou primitoare ca de fiecare dată. Organizarea a fost ireproșabilă. Le urez succes în meciul de baraj!”, a spus șeful AJF, Dorinel Dincă.

Bogatu, un plus pentru Borcea

Agricola Borcea a făcut o „achiziție” notabilă înaintea meciului de Cupă. Edilul localității, Aniel Nedelcu, s-a gândit că cel mai bine pentru echipa sa este să fie condusă pe margine de un tehnician și nu unul oarecare, ci unul cu experiență. Virgil Bogatu are multe echipe pe care le-a pregătit la activ atât în județul Călărași cât și peste hotare, la vecinii Bulgari.

Tactica tehnicianului s-a văzut la meciul de Cupă. Bogatu și-a luat în acest fel și o revanșă. Anul trecut, Virgil Bogatu pierdea Cupa cu Viitorul Oltenița, echipă la care era antrenor tot în fața celor de la Chirnogi.

Urmează barajul

Agricola Borcea va întâlni în lupta pentru promovare echipa campioană a județului Giurgiu. Cel mai probabil, AS Mihai Bravu va fi adversarul celor de la Borcea. Primul meci se joacă la Giurgiu, pe 17 iunie, de la ora 18:00, iar returul la Borcea pe 24 iunie, de la ora 17:30. Agricola se poate alătura celorlalte două formații din județul Călărași care activează în Liga a 3-a, Modelu și Oltenița, asta dacă va trece de baraj și, în acest fel, fotbalul călărășean va reveni la o perioadă istorică în care Lehliu-Gară, Dunărea și chiar Oltenita activau cu ani în urmă în Divizia C.

Articol și foto de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 12 Jun. 2017, 15:54 Ligi județene
Pe aceeași temă