Viorel Ferfelea, antrenor principal după experiența de câteva zile de la Poli Iași. Fostul component al ”Găștii nebune”, în lupta pentru evitarea retrogradării

Răzvan STÎNGĂ 06 Feb. 2023, 17:31 Liga 3
Viorel Ferfelea, antrenor principal după experiența de câteva zile de la Poli Iași. Fostul component al ”Găștii nebune”, în lupta pentru evitarea retrogradării

Viorel Ferfelea, fost mijlocaș la Sportul Studențesc, ajuns la 37 de ani, începe o nouă aventură de antrenor principal! El a fost numit în funcție la Agricola Borcea, formație clasată pe locul 9 în Seria 3 a Ligii 3.

Viorel Ferfelea, antrenor în Liga 3, la Agricola Borcea

Ferfelea a fost mai mult ”secund” de când s-a apucat de antrenorat, poziție pe care a început încă din urmă cu mai bine de doi ani, din septembrie 2020, când ajungea la Concordia Chiajna, unde a stat până în vara lui 2021. A îndeplinit această funcție la clubul din Ilfov sub comanda lui Claudiu Niculescu, Florin Bratu și Costel Orac (foto articol).

Ferfelea, care deține Licența A UEFA, a lucrat cu Claudiu Niculescu, pentru foarte puțin timp, și la Poli Iași, în luna octombrie 2022, la care era numit analist video. Însă, la scurt timp după Niculescu a reziliat acordul și a plecat la rândul său și Ferfelea.

Viorel Ferfelea, câteva zile angajat la Poli Iași înainte de venirea la Agricola Borcea

Înainte de a veni la Poli Iași, fostul jucător al Sportului Studențesc a antrenat o formație din Liga a 3-a, Gloria Băneasa, echipă clasată în această pauză competițională pe locul 7 în Seria 3. Anterior, în sezonul trecut, Ferfelea a fost antrenor secund în Liga 2, la Metaloglobus, când a făcut parte din stafful tehnic condus de Nicolae Grigore.

Conform Arena Media, decizia numirii lui Viorel Ferfelea la conducerea băncii tehnice a echipei Agricola Borcea i-a aparținut în totalitate primarului Aniel Nedelcu, care conduce după bunul plac clubul vizat de retrogradare în Seria 3.

Viorel Ferfelea, fost fotbalist al ”Găștii nebune” de la Sportul Studențesc

Ca fotbalist, Viorel Ferfelea s-a făcut cunoscut la Sportul Studențesc, pentru care a jucat aproape 10 ani. Ulterior, a mai evoluat pentru Universitatea Craiova, ASA Târgu Mureș, Sportul Snagov, CSM Târgu Mureș și Viitorul Domnești.

La nivelul primei divizii, fostul fotbalist are peste 130 de meciuri, iar în sezonul 2009-2010 a ieșit golgheterul Ligii 2, cu 23 de goluri, pentru Sportul Studențesc. Are și o promovare în prima ligă, în sezonul 2013-2014, când evolua la Universitatea Craiova.

Agricola Borcea, în pragul retrogradării în Seria 3 a Ligii 3

În 15 meciuri jucate în acest sezon, Agricola Borcea a acumulat numai 9 puncte, în urma a trei victorii și 12 eșecuri. Are un golaveraj dezastruos, de 18 goluri marcate și 46 primite, și devansează o singură echipă, pe ultima clasată, CS Amara, 7 puncte. Locul 8 în serie este ocupat de FC Voluntari 2, cu 15 puncte, iar pe primele trei locuri se află CS Afumați, 36 de puncte, Gloria Albești, 29 de puncte, și Farul 2, 25 de puncte.

În primul meci oficial din 2023, Agricola Borcea va întâlni chiar CS Amara, pe teren propriu.

Răzvan STÎNGĂ 06 Feb. 2023, 17:31 Liga 3
Pe aceeași temă