”Gașca nebună”, reunită la Agricola Borcea! Viorel Ferfelea l-a convins pe Raul Ciupe să vină ”secund” și a făcut șase achiziții, dintre care două importante. Au semnat un portar din Liga 2 și un jucător cu două promovări în Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 08 Feb. 2023, 15:47 Liga 3
”Gașca nebună”, reunită la Agricola Borcea! Viorel Ferfelea l-a convins pe Raul Ciupe să vină ”secund” și a făcut șase achiziții, dintre care două importante. Au semnat un portar din Liga 2 și un jucător cu două promovări în Liga 1

Abia numit antrenor principal la Agricola Borcea, Viorel Ferfelea a început să facă achiziții importante cu ajutorul cărora să salveze echipa de la retrogradare. A adus șase jucători, iar câteva nume sunt importante, cu trecut chiar și în prima divizie.

Viorel Ferfelea l-a adus la Agricola Borcea pe Raul Ciupe, fostul său coleg de la Sportul Studențesc

Agricola Borcea e cu un picior în Liga 4, pe locul 9 din 10 echipe în Seria 3 a Ligii 3, dar Viorel Ferfelea a reușit să convingă câțiva fotbaliști cunoscuți să se alăture proiectului său. În primul rând, e de remarcat venirea lui Raul Ciupe (39 de ani, foto principal) la Agricola Borcea, fost coleg cu Viorel Ferfelea la Sportul Studențesc.

Ciupe a venit din postura de ”secund”, potrivit Arena Media, însă sunt șanse să ajute și din teren, astfel că ar fi încă un nume important care s-ar putea regăsi în lotul meciurilor din Liga 3.

Cele șase achiziții pe care le-a făcut Agricola Borcea sunt: David Duțu (portar, 22 de ani, ex Concordia Chiajna), Roberto Mihai (fundaș, 21 de ani, ex FC Voluntari 2), Daniel Cîrjan (mijlocaș, 25 de ani, ex CS Tunari), Vasile Mihai (mijlocaș, 27 de ani, ex CS Tunari), Marco Andone (mijlocaș, 20 de ani, ex Poli Timișoara), Marian Stoenac (mijlocaș, 29 de ani, ex Viitorul Șimian).

David Duțu și Marian Stoenac au semnat cu Agricola Borcea

De departe, cei mai cunoscuți jucători sunt Duțu (foto articol) și Stoenac. Portarul a sosit din Liga 2, de la Concordia Chiajna, pentru care a nu a apucat însă să joace în actualul sezon. Anterior, a mai fost în lotul formațiilor Minaur Baia Mare, FC Botoșani, Turris Oltul Turnu Măgurele sau SC Popești Leordeni. S-a format la Rapid.

Stoenac (foto articol) are peste 50 de meciuri la nivelul Ligii 2 și s-a făcut cunoscut, în special, cu experiența de la U Craiova 1948 SA, alături de care a și promovat în Liga 1 în vara lui 2021. Mai are o promovare din Liga 2 la activ, cu Juventus București în 2017, iar în carieră a mai evoluat pentru Viitorul Pandurii, Poli Iași, ACSO Filiași sau CSM Deva.

Agricola Borcea are doar 9 puncte în Seria 3 a Ligii 3

În 15 meciuri jucate în acest sezon, Agricola Borcea a acumulat numai 9 puncte, în urma a trei victorii și 12 eșecuri. Are un golaveraj dezastruos, de 18 goluri marcate și 46 primite, și devansează o singură echipă, pe ultima clasată, CS Amara, 7 puncte. Locul 8 în serie este ocupat de FC Voluntari 2, cu 15 puncte, iar pe primele trei locuri se află CS Afumați, 36 de puncte, Gloria Albești, 29 de puncte, și Farul 2, 25 de puncte.

În primul meci oficial din 2023, Agricola Borcea va întâlni chiar CS Amara, pe teren propriu.

Foto principal: Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 08 Feb. 2023, 15:47 Liga 3
Pe aceeași temă