A revenit pe gazon la 51 de ani alături de nepot

02 Apr. 2012, 20:23 Ligi județene

Aflată în lupta pentru accederea la Turneul Play-off al Ligii a IV-a, Spartac Poșta Câlnău a bifat sâmbătă o nouă victorie. După ce cu o etapă în urmă a făcut ,,instrucție de front” acasă cu Avântul Zărnești (10-1) de această dată, echipa lui Gheorghiță Rădulescu s-a impus în deplasare în fața Victoriei Boboc.

După un joc pe care l-au controlat de la cap la coadă oaspeții au câștigat cu 2-1, însă diferența de scor putea fi una mult mai mare având în vedere ocaziile irosite. Spartac a apăsat pedala de accelerație încă din startul partidei pentru a tranșa victoria de partea sa cât mai repede. Numai că ratările, unele din poziții ideale ori intervențiile portarului au făcut ca prima repriză să se încheie fără gol. După pauză, formația vizitatoare și-a intensificat atacurile și la unul dintre ele a reușit deschiderea scorului prin Bălan (70), care a marcat cu un șut plasat din interiorul careului. Puțin mai târziu, Spartac Poșta Câlnău și-a dublat avantajul după ce A.Rădulescu (80) a fructificat din apropiere pasa excelentă a unchiului său, Gh.Rădulescu, acesta din urma fiind la cei 51 de ani veteranul echipei. Chiar în finalul meciului, gazdele au redus din diferență, Modruz înscriind de la 12 metri.

Gheorghiță Rădulescu este veteranul echipei Spartac Poșta Câlnău

La cei 51 de ani, Gheorghiță Rădulescu (Spartac Poșta Câlnău) este unul dintre veteranii Ligii a IV-a buzoiene. În trecut, cel sus amintit, a fost și finanțatorul echipei, iar acum se află în dublă postură: antrenor și jucător. Rădulescu este un cunoscut om de afaceri din localitate pentru care fotbalul înseamnă foarte mult. Dovadă și faptul că deși în urmă cu doi ani renunțase să mai joace preferând să rămână doar antrenor, de curând a decis să revină pe teren pentru a fi alături de tinerii săi jucători.

,,Ce era să fac? M-am apucat să joc din nou la acest nivel mai ales că a fost și dorința băieților de la echipă. Noi mai jucam la sală și mereu îmi spuneau că dacă aș fi lângă ei în teren la meciurile din campionat ar prinde mai mult curaj. Atunci am hotărât să revin la echipă însă pentru asta m-am pregătit în iarna și am ținut chiar și dietă reușind să dau jos vreo 12 kilograme. Doar trebuia să fiu într-o formă fizică bună. La noi se joacă doar de plăcere chiar dacă echipa se află în plutonul fruntaș al seriei. Avem ca obiectiv creșterea jucătorilor și să demonstrăm că și la acest nivel se poate juca un fotbal frumos care să-i atragă pe spectatori.”, ne-a declarat Gheorghiță Rădulescu.

Acesta evoluează pe postul de mijlocaș, iar în partida pe care Spartac Poșta Câlnău a disputat-o sâmbătă în deplasare cu Victoria Boboc și câștigată cu 2-1, a intrat în minutul 65 și a fost coautor la golul doi marcat chiar de nepotul său, Alin Rădulescu.

Articol și foto de Adi SOARE

02 Apr. 2012, 20:23 Ligi județene
Pe aceeași temă