Unirea Mircești a câștigat faza județeană a Cupei României. Antrenorul învinșilor și-a anunțat plecarea

Marius ANGHEL 08 Jun. 2018, 18:41 Faza județeană

Formația Unirea Mircești a cucerit, miercuri, Cupa României, faza județeană Iași, pentru al doilea sezon consecutiv, după victoria cu scorul de 2-1 (1-1) obținută în fața echipei Flacăra Erbiceni.

Unirea Mircești a deschis scorul prin Dragotă, în minutul 23, iar Cărare a restabilit egalitatea, în minutul 35, stabilind rezultatul pauzei. Cu trei minute înainte de finalul partidei, Șcrab a transformat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri și a păstrat trofeul în vitrina clubului din Mircești.

Finala s-a desfășurat pe stadionul din Uricani și a strâns în tribune aproximativ 400 de spectatori, care au creat o atmosferă superbă. Festivitatea de premiere a fost coordonată de Sorin Boca, președintele Asociației Județene de Fotbal Iași.

În sezonul trecut, Unirea Mircești s-a impus în finală cu scorul de 2-0 în fața formației Stejarul Sinești, prin golurile marcate de Pușcașu și Chelariu.

Adrian Iosub: „În sezonul viitor vrem eventul și promovarea în Liga 3″

Antrenorul campioanei, Adrian Iosub, a subliniat parcursul dificil al echipei sale până în ultimul act al competiției. „Am jucat practic trei finale în această ediție a Cupei României. Până la ultimul meci am eliminat două formații foarte bune, Cristești și Lețcani, și am ajuns astfel să jucăm cu trofeul pe masă. Marea finală a fost una de care pe care, noi ne-am dorit să păstrăm trofeul cucerit anul trecut, în timp ce adversarii noștri sperau că cucerească prima lor cupă. Eram pregătiți de prelungiri și chiar de penalty-uri, dar Șcrab a transformat impecabil pe final o lovitură liberă și a pus capăt meciului”, a declarat Adrian Iosub.

Acesta speră ca în sezonul viitor echipa pe care o conduce să reușească eventul: „Anul acesta am câștigat Cupa României și ne-am clasat pe locul secund în campionat, dar în sezonul viitor sperăm să realizăm eventul și să promovăm în liga a treia. Am venit în iarnă la echipă, am reușit să recuperăm aproape jumătate din punctele care ne despărțeau de liderul Victoria Lețcani, dar în cele din urmă adversarul a reușit să câștige campionatul. Îi felicit și le dorim succes la baraj. În ceea ce ne privește, sper să întărim lotul în pauza campetițională, să jucăm meciurile pe un teren nou și să atacăm ambele obiective în stagiunea viitoare”.

Antrenorul Petrică Băsăscu și-a anunțat plecarea de pe banca echipei din Erbiceni

De cealaltă parte, antrenorul învinsei, Petrică Băsăscu, a anunțat că finala Cupei României a fost ultimul meci al său pe banca tehnică a Flacării Erbiceni. Băsăscu le-a mulțumit celor din conducere, dar și jucătorilor pentru sprijin. „Le mulțumesc băieților pentru efortul depus, sunt mândru pentru campionatul făcut împreună. Am depășit multe momente grele și am reușit să ajungem în finală. Am făcut un joc bun, plăcut publicului, dar am fost lipsiți de șansă și regret că acești copii nu au câștigat trofeul la final. Le doresc tot binele din lume și le transmit să fie încrezători în forțele lor, pentru că vor mai avea șansa în cariera lor să joace pentru un trofeu. Mi-aș dori să câștige acest trofeu și, de ce nu, să câștige și campionatul. Din păcate, drumul meu la Flacăra Erbiceni se termină aici și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, iar acestor copii talentați pe care i-am antrenat le doresc tot binele în viitor. Vă iubesc, copii!”, le-a transmis Petrică Băsăscu, la final, elevilor săi.

Unirea Mircești – Flacăra Erbiceni 2-1 (1-1)
Dragotă 23, Șcrab 87 / Cărare 35

Bârlădeanu – Lupu, Chelariu Ovidiu, Ursuleasa (Darea 30), Matei, Dragotă, Șcrab, Codreanu, Lupașcu (Moisi 88), Croitoriu, Sasu (Mocanu 90)
Antrenor: Adrian Iosub

Daniliuc – Ciobotaru, Grosu, Iordache (Aostăcioaie 88), Cărare, Curcudel, Munteanu, Chelaru Vlad, Iuriciuc, Mocanu, Crețu
Antrenor: Petrică Băsăscu

Arbitri: Vlad Baban, Tudor Cornea, Ana Pușcașu

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 08 Jun. 2018, 18:41 Faza județeană
Pe aceeași temă