Steaua schimbă regulamentul de promovare din Liga a 4-a București. Cum poate arăta sistemul competițional pentru echipa lui Miu și Oprița

Marius ANGHEL 09 Aug. 2019, 19:22 București
Steaua schimbă regulamentul de promovare din Liga a 4-a București.** Cum poate arăta sistemul competițional pentru echipa lui Miu și Oprița

Sub o nouă conducere, Steaua București se apropie de startul unui nou sezon în liga a patra bucureșteană, al treilea consecutiv. Echipa care va fi antrenată în acest sezon de Daniel Oprița și de Iulian Miu, cei care vin să îl înlocuiască pe Marius Lăcătuș, a aflat adversarele din primele două etape. Astfel, roș-albaștrii vor juca pe 24 august contra lui AFC Rapid, iar pe 31 august contra lui CS Dinamo.

Însă vestea mai importantă pentru steliști vine de la Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB), acolo unde s-a stabilit astăzi noul format al competiției. Steaua și-a dorit eliminarea sistemului de play-off, care i-a dat bătăi de cap în fiecare dintre ultimele două sezoane, atunci când a terminat campionatul pe locul 1, dar a fost depășită în partidele decisive din play-off de Academia Rapid și de Carmen. AMFB a luat în considerare cererea clubului, însă se pare că a purces doar la a modifica formatul play-off-ului. 

Astfel, începând din sezonul 2019/2020 al Ligii a 4-a București, propunerea pe care oficialii vor să o traducă în literă de regulament este ca sistemul play-off să conțină meciuri ce se vor disputa tur-retur între primele patru clasate. 

Până la startul noii ediții de campionat, Steaua va juca și partida din turul 2 al Cupei României, faza națională. Cel mai titrat club de fotbal din România va întâlni pe 14 august, pe teren propriu, echipa Mostiștea Ulmu (Liga 3). Partida este cu atât mai interesantă cu cât Ulmu este formația care a învins Carmen, la rându-i învingătoare în fața Stelei, la barajul pentru promovare în Liga 3.

Marius ANGHEL 09 Aug. 2019, 19:22 București
Pe aceeași temă